Mª Eugènia Gay (ICAB) lliura 15 propostes per a una justícia digna als partits polítics

Redacció.

23 d’abril de 2019.

Amb ocasió de les properes eleccions Generals previstes per al diumenge 28 d’abril, el Col·legi de l’Advocacia de Barcelona (ICAB) ha celebrat avui un debat amb representants dels partits polítics amb representació a al Congrés dels Diputats per tal d’analitzar els seus programes de justícia.

La degana del Col·legi de l’Advocacia de Barcelona, Mª Eugènia Gay, ha moderat el debat en el qual hi han participat  Carmen de Rivera (en representació del grup parlamentari Ciudadanos),  Josep Pagès (en representació del grup parlamentari Junts per Catalunya),  Carolina Telechea (en representació del grup parlamentari Esquerra Republicana de Catalunya), Mercè Perea (en representació del grup parlamentari Socialista),  Jaume Moya (en representació del grup parlamentari en Comú Podem) i  Isaac Martín (en representació del grup parlamentari Partit Popular).

En el marc d’aquest debat la degana els ha lliurat un document amb les 15 propostes per a una justícia digna que des de la Corporació es consideren necessàries aplicar de forma urgent i que es demanaran aplicar al futur titular del ministeri de Justícia.

Aquestes 15 propostes consisteixen en:

  1. Per una Llei del Dret de Defensa que asseguri la intervenció de l’Advocacia com a única garantia de l’accés ple i efectiu a la Justícia per a tota la ciutadania.
  2. Per una Justícia respectuosa amb el temps de la ciutadania i dels professionals. Reivindiquem celeritat en els processos i puntualitat en els assenyalaments.
  3. Per una Justícia que asseguri la justa i puntual retribució per als i les professionals excel·lentment qualificats del Torn d’Ofici, garantint el Dret de Defensa a la ciutadania.
  4. Per una Justícia dotada de mitjans suficients i complementaris a l’Advocacia com a traductors, intèrprets i perits, imprescindibles per garantir la defensa dels drets de la ciutadania.
  5. Per una planta judicial que asseguri l’accés a la judicatura d’un nombre de jutges i jutgesses suficient a les necessitats de la ciutadania i equiparat a la resta d’Europa.
  6. Per la reorganització de l’oficina judicial: un funcionament que respongui a criteris d’eficiència i eficàcia garantint una resposta judicial a temps.
  7. Per una Justícia del segle XXI que doni resposta a les necessitats de l’Advocacia i de la societat davant l’imparable avanç tecnològic.
  8. Per una Justícia eficient, sostenible i interconnectada en la qual la implementació de l’expedient Judicial Electrònic sigui una realitat accessible a tota la ciutadania.
  9. Per una Justícia que avanci d’acord amb l’Objectiu de Desenvolupament Sostenible (ODS) 16: Pau, Justícia i Institucions sòlides de d’Agenda 2030 de l’ONU. Construïm una societat més lliure, igualitària i justa.
  10. Per una justícia que avanci d’acord amb els Objectius de Desenvolupament sostenible (ODS) de l’Agenda 2030.
  11. Per un pacte d’estat per la Justícia amb la participació activa de l’advocacia.
  12. Per una Justícia capaç de jutjar amb perspectiva de gènere.
  13. Per una justícia oberta a la resolució alternativa de conflictes que pal·liï l’actual congestió i tingui com a objectiu l’acord entre les parts.
  14. Per una justícia on es garanteixi que tots els seus intervinents disposin de formació continuada, actualitzada i especialitzada.
  15. Posada en marxa una campanya proposant 15 mesures concretes dirigides als partits polítics i els seus programes de Justícia

Aquest debat és el colofó de la campanya institucional de l’ICAB a Twitter – amb les etiquetes #JusticiaDigna #EleccionesGenerales2019- amb l’objectiu de plantejar als partits polítics i al futur ministre de Justícia les propostes per a una Justícia Digna i que s’han anat anunciant en aquesta xarxa social des del 8 i fins al 22 d’abril. 

Amb aquesta campanya s’ha volgut posar en relleu el paper de l’Advocacia, que en els últims anys ha treballat per reivindicar una Administració de Justícia dotada d’òrgans judicials suficients, finançada, moderna, digitalitzada i paritària, per garantir el Dret de Defensa a tota la ciutadania.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *