Rebel•lió al Tribunal Constitucional

Per Albert Noguer.

El Ple del Tribunal Constitucional, màxim intèrpret de la nostra Constitució, ha publicat una nota de premsa molt dura on anuncia la possible determinació d’unes mesures molt dràstiques i sense precedents en cas que els partits polítics (PSOE i PP, majoritàriament) no renovin als seus membres en un temps raonable de temps (quan acabi el període de sessions).

Aquesta amenaça del Tribunal Constitucional es fonamenta en que  tres magistrats estan pendents de renovació des de Novembre de 2010. La nota també anuncia que ja fa més de quatre anys que tan sols són 11 magistrats (haurien de ser 12) perquè el Congrés no acompleix amb el seu deure de cobrir la vacant després de la mort d’un dels magistrats.

No obstant, el Tribunal Constitucional no concreta quina és la seva amenaça ni anuncia les possibles mesures dràstiques que aplicarà en cas que el PP i PSOE no es posin d’acord però, a aquests efectes, cal recordar que a juny es van presentar un total de 3 renúncies al càrrec de magistrat, un d’ells el català Eugeni Gay Montalvo. Renúncies que, d’altra banda, no van ser estimades pel president Pascual Sala.

Si la amenaça consisteix en una dimissió massiva, la institució pot quedar sota mínims.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *