El Sindicat de Policies de Catalunya i el #novullpagar

Per Kevin Sanchez.

El Sindicat de Policies de Catalunya (SPC) s’ha manifestat mitjançant un comunicat al seu web sobre el moviment ciutadà del #novullpagar. En primer lloc, mencionen que l’article 11a de la Llei 10/1994 de la Policia de Catalunya-Mossos d’Esquadra indica que els membres del cos de Mossos d’Esquadra han d’actuar en el compliment de llurs funcions, amb absoluta neutralitat política i imparcialitat; i que l’article 11b de la mateixa llei senyala que els membres hauran d’oposar-se a qualsevol acte de corrupció.

El sindicat recorda que el fet de no pagar un peatge no infringeix el Reglament General de circulació. Afirmen que “no hi ha cap senyal al codi de la circulació que obligui els conductors a pagar un peatge, sinó que es tracta d’un incompliment contractual entre l’usuari i la concessionària de l’autopista”. També declaren que la inexistència de cap norma al Reglament que contempli com a infracció no pagar un peatge fa que “els mossos no poden denunciar com a infracció de trànsit un fet que no és sancionable”.

Així mateix, des del Sindicat de Policies de Catalunya s’adverteix que cap persona pot aturar a un vehicle o a un usuari que es trobi en una via de pagament per no voler pagar un peatge. Si això succeís, asseguren que es podria incórrer en un delicte de detenció il·legal (article 163 del Codi Penal) o bé de coaccions (article 172 del Codi Penal) per part d’aquelles persones que coartin la llibertat dels ciutadans i n’impedeixin la seva lliure circulació per les vies catalanes.

El SPC acaba el seu comunicat recordant que “l’obediència deguda no pot emparar ordres que comportin l’execució d’actes que constitueixin manifestament delicte o que siguin contraris a la Constitució o a les lleis”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *