“Estem treballant pels emprenedors”

Per Sonia Sarroca.

Fátima Báñez anuncia noves ajudes als emprenedors i autònoms.

La ministra de Treball i Seguretat Social, Fátima Báñez, va anunciar dimarts noves mesures de suport als emprenedors i als autònoms, incorporant-se algunes de les esmenes fetes al projecte de llei de reforma laboral durant el tràmit al Congrés dels Diputats.

En primer lloc va declarar que el Govern dedicarà un 12% més dels recursos en els Pressupostos, gairebé mil milions d’euros, a l’aposta pels emprenedors, l’economia social i els autònoms. D’aquesta manera s’espera que 400.000 persones tinguin més oportunitats d’emprendre durant aquest any. Parlant de més dades, va fer una referència als nous contractes indefinits de suport als emprenedors i empreses de fins a 50 treballadors. Des que es va iniciar la reforma laboral ja s’han formalitzat més de 26.000, un 52% dels quals amb joves, d’aquest tipus de contracte que contempla un període de prova d’un any sense dret a indemnització per acomiadament. L’existència d’aquest contracte ha estat recentment vinculada a una taxa d’atur del 15% a partir d’una esmena pactada amb CiU al projecte de Llei.

La reforma laboral també inclou altres mesures dirigides a afavorir l’emprenedoria i els treballadors autònoms, d’entre les quals destaca la possibilitat que els joves, homes fins a 30 anys i dones fins a 35 anys, puguin capitalitzar fins al 100% de la seva prestació d’atur quan vulguin iniciar un negoci.

Així mateix, els familiars dels treballadors autònoms que col·laborin amb aquests en la seva activitat gaudiran d’una bonificació del 50% de la quota de la Seguretat Social durant els 18 primers mesos si s’incorporen al Règim Especial de Treballadors Autònoms. D’altra banda també es preveu una reducció de la cotització fins al 50% per aquelles persones que estan donades d’alta al Règim General de la Seguretat Social però que tenen una segona activitat com a autònoms. És, en paraules de la ministra, “la famosa pluriactivitat“, que es posarà en marxa quan s’aprovi la Llei d’emprenedors que està preparant el Govern.

Per acabar, la ministra va recordar que el Govern ha creat una nova línia de l’Institut de Crèdit Oficial (ICO) per a l’exportació, dotada amb 500 milions d’euros i destinada a afavorir la liquiditat de les PYMES i els autònoms perquè puguin accedir a altres mercats i internacionalitzar-se.

També ha estat aprovada la llicència exprés, a través del Decret-Llei 19/2012, de mesures urgents de liberalització del comerç, que permet obrir petits comerços amb la sola declaració responsable o comunicació prèvia a l’Administració i sense necessitat de demanar la llicència corresponent.

1 comment

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *