El rescat a l’espanyola

Per Daniel Mendo.

Fa escassos minuts, el Ministre d’Economia Luis de Guindos ha comparegut en roda de premsa per anunciar de forma oficial que Espanya demanarà a la zona euro un rescat per la seva banca. Amb dit rescat, Espanya es convertirà en el quarta nació europea en ser rescatada, malgrat que a diferència de Grècia, Portugal i Irlanda, ho serà de forma limitada. S’aportarà un capital màxim de 100.000 milions d’euros per sanejar la banca espanyola, segons fonts diplomàtiques i el propi ministre d’economia.

Les condicions se li imposaran als bancs, no a la societat Espanyola“, paraules del ministre d’Economia Espanyol que afirma que s’intervindran i supervisaran les entitats bancàries Espanyoles i que s’ha aconseguit evitar un rescat a la Grega.

Dit recolzament anunciat fa uns minuts es donarà sense condicions macroeconòmiques, però, si que es demanarà a canvi el sanejament del sector bancari espanyol.

La quantitat sol·licitada serà suficient per cobrir les necessitats de capital sol·licitat més un marge de seguretat significatiu“, ha dit el ministre, que ha afirmat que l’ajuda no suposarà cap tipus de implicacions pel país, sinó que, com ja hem citat amb anterioritat, només suposarà implicacions per les entitats bancàries.”

El ministre d’economia a la roda de premsa ha afirmat també que serà el FROB qui actuí com “agent intermediari del Govern i serà el receptor final dels fons“.

El President del Govern Mariano Rajoy Brey, sortí ahir en roda de premsa desestimant la possibilitat de que Espanya fos intervinguda, i avui, 24 hores més tard, ha sortit a la llum aquesta noticia.

Una qüestió que es planteja una gran part de la societat espanyola és si aquest rescat s’estendrà i afectarà a la societat espanyola, però sembla que haurem d’esperar per conèixer la resposta dit interrogant.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *