Nou governador pel Banc d’Espanya

Per Jordi Cerdà. 

Luis María Linde, nou governador pel Banc d'Espanya.

Ja està fet. El nou governador del Banc d’Espanya ha estat escollit. Les contingències jurídiques envers d’idoneïtat o no de la compareixença del candidat al càrrec, han quedat eclipsades per la necessitat d’omplir la vacant que deixà Miguel Ángel Fernández Ordóñez, amb l’objectiu d’injectar confiança al nostre sistema financer, davant tant dels mercats de capital com de la societat.

L’home escollit ha estat Luis María Linde, un economista de reconegut prestigi i amb gran bagatge professional dins del sistema financer espanyol. La seva presentació formal, com a governador del Banc d’Espanya, s’ha cristal·litzat amb les directius del precepte legal 24.1 de la Llei 13/1994, d’1 de juny, d’Autonomia del Banc d’Espanya: “[amb] caràcter previ al nomenament del Governador, el Ministre d’Economia i Hisenda [actualment, el Ministre d’Economia i Competitivitat] compareixerà en els termes previstos a l’article 203 del Reglament del Congrés dels Diputats davant la Comissió competent,  per informar envers el candidat proposat”. Per aquesta raó, Luis de Guindos es presentà, sense el candidat, a informar als diversos grups parlamentaris, a la Comissió d’Economia del Congrés dels Diputats, aquest nomenament tan esperat.

Luis María Linde, funcionari del Cos Superior de Tècnics Comercials i Economistes de l’Estat, ocupà ja diversos càrrecs en la institució monetària espanyola. Entre d’altres, fou subdirector general i cap d’Operacions Estrangeres del Banc d’Espanya, el 1983; i quatre anys més tard, fou  director general del Departament Estranger del mateix organisme. I ara ha estat escollit per liderar una de les institucions més qüestionades els últims anys, per la dubtosa supervisió de les operacions inversores dels bancs i caixes, i també, per la direcció del rumb de l’economia financera espanyola aquesta última dècada.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *