Necessitat de retornar les competències de Justícia a l’Estat?

Per Jordi Cerdà

El Fiscal General de l’Estat, Eduardo Torres-Dulce, afirmà ahir, a un seminari de la Universitat Rey Juan Carlos, “Justicia y Economía”, l’”error” que ha suposat per a l’Estat descentralitzar les competències d’Educació, Sanitat i Justícia; fent especial ressò als ineficients resultats, segons els seu parer, obtinguts per la  gestió de l’administració de justícia, competència transferida a les Comunitats Autònomes.

En aquest seminari, Torres-Dulce recalcà la importància del fet què un Estat que no tingui certa incidència en les competències d’Educació, Sanitat i Justícia, difícilment pot funcionar bé; i mencionà també l’efectivitat asimètrica de l’Estat autonòmic: “Si som un Estat federal, som un Estat federal, però tenir els inconvenients d’un Estat federal i cap avantatge com succeeix actualment en el desenvolupament de l’Estat de les Autonomies, és realment insuficient”, digué Torres-Dulce. Per aquesta raó, ha proposat, si fos possible, el retorn d’aquestes competències a l’administració central de l’Estat; fent referència a certes Comunitats Autònomes que estarien disposades a transferir-les, encara que públicament no ho exposin en els termes esgrimits pel cap dels fiscals.

El Fiscal General de l’Estat, Eduardo Torres-Dulce, ahir, a un seminari de la Universitat Rey Juan Carlos.

Torres-Dulce aprofità aquest seminari per explicar les necessitats del Ministeri Fiscal d’Espanya, i criticà mesuradament la partida pressupostària que el Govern ha assignat en matèria de formació, que segons ell, tindrà efectes perniciosos per a la Carrera Fiscal. També ha mostrat, per una banda, la seva preocupació envers les conseqüències nefastes de la crisi econòmica en l’àmbit judicial, juntament amb la política d’austeritat pressupostària de l’Executiu; i per una altra, la seva prudència respecte la futura reforma de la Llei d’Enjudiciament Criminal, projectada, segons el Ministre de Justícia, per a l’octubre d’aquest any.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *