Mor Peces-Barba, pare de la Constitució Espanyola

Per Alexander Salvador.
Barcelona.
Gregorio Peces-Barba.
Gregorio Peces-Barba.

Avui dimarts 24 de Juliol ha mort Gregorio Peces-Barba, a l’edat de 74 anys, degut a una insuficiència renal complicada amb una cardíaca. Peces-Barba es trobava de vacances en Ribadasella quant va ser traslladat al hospital, el passat 16 de Juliol, en el qual ha estat fins la seva defunció.

Peces-Barba ha sigut el quart pare de la Constitució Espanyola en deixar-nos, després de Gabriel Cisneros, Solé Tura i Fraga.

Sobre Peces-Barba

Nascut el 1938 a Madrid, va cursar el Batxillerat al Liceu Francès de Madrid, llicenciant-se en Dret a la Universitat Complutense de Madrid i doctorant-se cum laude en la mateixa universitat, malgrat que va ampliar els seus estudis a la Universitat d’Estrasburg, llicenciant-se en Dret comparat.

Pel que fa a la seva vida profesional, va ser un dels impulsors de la creació de la Universitat Carlos III de Madrid, presidint al juny de 1989 la seva comissió rectora, de la qual va esdevenir el primer rector, càrrec que ha ostentat fins al 2007.

Paral·lelament, l’any 1972 es va afiliar al PSOE, essent escollit el 1977 diputat al Congrés de Diputats per Valladolid, fet que va propiciar que esdevingués un dels pares de la Constitució Espanyola del 1978

La seva reelecció com a diputat en les eleccions de 1979 i 1982 li va valdre la seva elecció com a President del Congrés dels Diputats amb 338 vots a favor, 8 en blanc i cap en contra. Va ostentar el càrrec només des del 1982 fins al 1986, ja que l’any 1986 va decidir retornar a la vida acadèmica.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *