L’elit de l’Administració no viatjarà en classe turista

Per Kevin Sànchez.
Renània-Palatinat, Alemanya.
El ministre de Justícia, Alberto Ruiz-Gallardón
El ministre de Justícia, Alberto Ruiz-Gallardón.

El Centro de Estudios Jurídicos (CEJ) és una entitat adscrita al Ministeri de Justícia a través de la Secretaría de Estado de Justicia que té els seus origens al 1939, un cop acabada la guerra civil espanyola. Segons el Real Decreto 1276/2003, de 10 de octubre; té per objecte la seva col·laboració “en la formación inicial y continuada de los miembros de la carrera fiscal y de los funcionarios pertenecientes a los Cuerpos de Secretarios Judiciales, Médicos Forenses y demás personal al servicio de la Administración de Justicia” així com en la “formación continuada de los Abogados del Estado” i en “la formación complementaria de los miembros de las Fuerzas y Cuerpos de Seguridad del Estado, en su especialización para la función de la policía judicial“.

El dia 30 de Gener de 2012 es publicà al BOE l’inici d’un procés de licitació per a contractar una agència de viatges que gestioni els desplaçaments tant del personal del CEJ com dels assistents als cursos i esdeveniments que promou. L’entitat adjudicadora és la Dirección del Centro de Estudios Jurídicos i el tipus de contracte és Administratiu Especial. Es duu a terme per procediment obert i la seva tramitació és ordinària. El volum de negoci estimat per l’adjudicatari és de 3,2 milions d’euros i la duració inicial del contracte és de 2 anys prorrogables fins a 4 exercicis.

Les curiositats del contracte es troben en el Document de Plecs i en els Plecs de Prescripcions Tècniques del contracte (adjuntats al final de l’article). Mentre que la majoria dels subjectes a qui està dirigit aquest contracte es mouran en classe turista, els alts càrrecs es desplaçaran en classe business en els trajectes de més de 8 hores. En la mateixa licitació es distingeix entre 3 grups. El Grup 1 està format pels alts càrrecs, oficials generals, magistrats del Tribunal Suprem, presidents dels Tribunals Superiors de Justícia, embaixadors, ministres plenipotenciaris de primera classe, rectors de les Universitats, sotsdirectors generals i altres similars. En els Grup 2 i 3 es troben principalment el personal militar de les forces armades, personal de la guàrdia civil i policia nacional, membres de les carreres judicials i fiscals, secretaris judicials, metges forenses i diverses classificacions de funcionaris de l’Administració de l’Estat. Pel que fa al ferrocarril, en els Trens d’Alta Velocitat així com en els Nocturns, el grup 1 tindrà classe preferent mentre que el 2 i el 3 viatjaran en classe turista. Per la resta de trens, tant el grup 1 com els 2 viatjaran en primera classe o preferent mentre que el grup 3 viatjarà en segona classe o turista.

Els detalls van més enllà del transport, també s’especifica el preu per estada en allotjament. Les places d’hotel en territori estatal no podran superar “para el grupo 1 los 102,56 euros, para el grupo 2 los 65,97 y para el grupo 3 los 48,92”. A més, el CEJ indicarà al contractista si ha de realitzar la reserva en un establiment del territori estatal o bé a l’extranger, així com si el règim sigui de pensió completa o de mitja pensió.

Tot i que la presentació d’ofertes finalitzà a finals de Febrer i el CEJ encara no ha fet públic quines agències han presentat propostes.

Crisi? Quina crisi?

Adjuntats a continuació els seguents fitxers en pdf:
Documento de pliegos
Pliego de prescripciones técnicas para el contrato de servicio de agencia de viajes.
 

1 comment

  1. Diuen que això és “la xocolata del lloro” però el lloro està morat de xocolata! PROU JA!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *