El ministeri de foment encareix els peatges fins a un 10,5%

Per Kevin Sànchez.
Renània-Palatinat, Alemanya. 
Fotografia del peatge de la C-33 a Mollet.
Fotografia del peatge de la C-33 a Mollet.

A pocs dies de la gran operació sortida que comporten les vacances del mes d’Agost, el ministeri de Foment d’Ana Pastor ha decidit aplicar un increment de fins un 7,5% a diversos peatges de les autopistes AP-2, AP-7 i C-33. El canvi de tarifes va ser comunicat a les concessionàries ahir però no ha sigut fins avui mateix que la notícia s’ha escampat pels mitjans de comunicació.

Des del govern espanyol, apunten que el motiu de la pujada de tarifes és la derogació que va tenir lloc el passat 13 de Juliol d’un dels articles del Reial Decret pel qual l’Estat deixa de pagar el 7,5% de bonificació a les concessionàries que des del 1998 rebien per aplicar descomptes. El canvi serà efectiu a partir de demà, dia 29 de Juliol a partir de les 0.00h.

Si l’operació sortida sembla cara, només cal comparar-la amb l’operació tornada. Els conductors que retornin per peatges d’aquestes autopistes durant el mes de Setembre veuran afegit l’increment del preu de l’IVA, fet que significarà una pujada de fins al 10,5% respecte del preu actual en les autopistes depenents de l’Estat.

Les reaccions no s’han fet esperar, per una banda, el president d’Esquerra Republicana de Catalunya, Oriol Junqueras ha realitzat unes declaracions en les que considera “evident” que “el Govern espanyol no té cap intenció d’ajudar-nos en res, de pactar amb nosaltres res i que el seu objectiu únic és portar-nos cap a la ruïna”; pocs dies després de que el partit que presideix votés a favor de la proposta del govern català sobre el model de Pacte Fiscal.

Per altra banda, el secretari general de Solidaritat Catalana per la Independència, Uriel Bertran, ha declarat que “sospitem que aquest augment de les tarifes als catalans és la compensació pel rescat de les autopistes madrilenyes”. És per això que la formació independentista ha convocat, conjuntament amb la plataforma ciutadana Prou Peatges el 5è #novullpagar popular per demà diumenge a les 12h. al peatge de Mollet, un dels que  patirà lincrement de les tarifes. 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *