Assange podria evadir la detenció per la Policia Britànica

Per Tomàs Gabriel Garcia Micó.
Barcelona.
 
Agència de les Nacions Unides pels Refugiats
Agència de les Nacions Unides pels Refugiats

Adrian Edwards, representant de l’Agència de les Nacions Unides pels Refugiats (coneguda com ACNUR), en recents declaracions va diferenciar entre asil diplomàtic i polític dient que el primer, l’asil diplomàtic, ha estat l’atorgat per l’Equador a Julian Assange, doncs l’asil polític només el pot concedirl’ACNUR i, per tant, «no és refugiat» apuntava Edwards.

Un refugiat és, segons l’article 1.A.2)de la Convenció sobre l’Estatut dels Refugiats, aquella persona que «degut a fundats temors de ser perseguida per motius de raça, religió, nacionalitat, pertinença a un determinat grup social o opinions polítiques, es trobi  fora del país de nacionalitat i no pugui o, a causa de dits temors, no vulgui acollir-se a la protecció de tal país».

Segons Edwards no existeixen els referits temors fundats i, per tant, no pot acollir-se a la condició de refugiat pel simple fet d’haver-li estat concedit l’asil polític. Ara bé, l’ACNUR ha afirmat que Assange, com qualsevol persona, té el dret a sol·licitar asil i, en cas de que se li concedís, sí podria sortir lliurement de l’ambaixada equatoriana al Regne Unit sense perill de ser detingut per la Policia Britànica.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *