El CGPJ investigarà el Cas Pedraz

Per Jordi Cerdà.
Barcelona.

 

Després que el jutge instructor de l’Audiència Nacional Santiago Pedraz arxivés la causa contra els detinguts que participaren a la manifestació del 25-S amb el lema “Envolta el Congrés”, la construcció de l’auto on els exonera de responsabilitats penals ha estat durament criticat per diverses personalitats i mitjans de comunicació. El fonament de la crítica no es basa tant en les conseqüències judicials, sinó en les implicacions jurídico-polítiques, ja que el jutge Pedraz mencionà en l’auto  “la convinguda decadència de la classe política”.

Aquesta frase ha suscitat molt rebombori, especialment a les files dels grans partits polítics. Fruit d’aquest auto, el portaveu adjunt del Grup Parlamentari Popular al Congrés, Rafael Hernando, titllà al jutge de pijo àcrata i digué que no actuà amb tota la responsabilitat que el càrrec de jutge suposa.

L’auto del jutge de l’Audiència Nacional, Santiago Pedraz, ha estat la causa d’una gran polèmica.
L’auto del jutge de l’Audiència Nacional, Santiago Pedraz, ha estat la causa d’una gran polèmica.

Fins i tot, el Consell General del Poder Judicial (CGPJ) investigarà si Pedraz ha incorregut en una infracció disciplinària en l’auto on exonera als organitzadors del 25-S. Bé, realment es parla de dues possibles infraccions: dirigir desqualificacions a altres autoritats i incloure expressions improcedents en les seves resolucions judicials. Aquesta actuació, però, del CGPJ, no serà exercida d’ofici, ja que en un començament aquest no va voler intervenir i pronunciar-se; sinó que està obligat a instància de part: el sindicat Manos Limpias.

Actualment, el Servei d’Inspecció del CGPJ està escrutant els fets i les proves per comprovar que hi ha indicis suficients per iniciar actuacions disciplinàries, o no. La portaveu del CGPJ, Gabriela Bravo, ha expressat que el cas s’estudiarà amb deteniment i que, en qualsevol cas, no està justificat l’ús d’insults i atacs personal, en referència a les declaracions d’Hernando, ja que aquests són “intolerables i han de cessar immediatament”. El debat està obert…

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *