Més transparència al Senat

 Per Jordi Cerdà.
Barcelona.
 

En aquest context de crisi econòmica, agreujada per la manca d’expectatives de creixement i pel galopant atur que sacseja els patrons de consum, el Senat ha gastat 437.691,50€ per implantar el nou web de la Cambra Alta –que tal com es preveu, s’estrenarà el proper novembre-. Aquesta despesa cobrirà els costos d’iniciació i manteniment de la pàgina web, les pàgines temàtiques destinades a joves i ciutadans i el cercador del Senat.

Aquest projecte té com a finalitat apropar una de les institucions menys valorades i, alhora, tot i que sembli paradoxal, més desconegudes –com es pot criticar alguna cosa si abans no la coneixes?-. La transparència informativa, la comunicació integral amb la ciutadania i el ressò social són els objectius que es volen assolir amb el nou web i el nou perfil de Twitter del Senat: @SenadoEsp. El web, segons informacions del propi Senat, tindrà quatre grans blocs: i) Activitat, ii) Composició, iii) Conèixer el Senat i iv) Relació amb els ciutadans.

La vicepresidenta segona del Senat, Yolanda Vicente, que juntament amb el vicepresident primer, Juan José Lucas, ha supervisat el desenvolupament d’aquest programa, ha declarat que aquest nou web “és un instrument de comunicació”, la qual cosa té gran importància ja que, segons ella, “no podia ser que aquesta institució no fos accessible des del web, [això] és incomprensible en el segle XXI”. També ha afegit que darrera de tota aquesta campanya de modernització subsumeix un ”rentat de cara” (sic), encara que no és la seva tasca primordial.

Vicente ha recalcat molt la importància d’establir contacte amb la gent del carrer i demostrar que el Senat és, realment, una institució molt propera i compromesa amb els problemes quotidians dels ciutadans; cosa bastant complicada si es té en compte que ni el Congrés dels Diputats ni els parlaments autonòmics tampoc gaudeixen de gran popularitat en les darreres enquestes sociològiques d’opinió, essent ells molt més propers per importància mediàtica o proximitat territorial, respectivament.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *