Auditories a totes les administracions

Per Jordi Cerdà.
Barcelona.
 

El divendres passat, la vicepresidenta primera del Govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, comparegué en roda de premsa per exposar les línies previstes pel gabinet de Rajoy per reformar integralment l’administració pública.

Una d’aquestes línies és la creació, per part del Consell de Ministres, d’una comissió adscrita al Ministeri d’Hisenda i Administracions Públiques que s’encarregarà d’auditar tota l’administració espanyola, des de l’àmbit local, passant pel nivell autonòmic, fins els principals organismes de l’Administració General de l’Estat. Aquesta comissió també s’encarregarà de coordinar els diversos departaments i ministeris perquè es pugui saber més detalladament quines són les estructures que s’han de simplificar i millorar. Segons la vicepresident primera, aquesta comissió serà presidida pel subsecretari de la Presidència, Jaime Pérez Renovales.

La vicepresidenta primera del Govern, Soraya Sáenz de Santamaría, en roda de premsa el passat divendres.

L’objectiu primordial de la comissió serà recopilar tota la informació possible perquè la reforma substancial que vol fer el Govern –prevista abans de l’estiu de l’any següent- sigui el més complerta i òptima, per fer una administració, segons Sáenz de Santamaría, “simple, eficient i molt més coordinada”. La comissió s’estructurarà en quatre subcomissions: la primera s’encarregarà d’evitar duplicitats, la segona de simplificar tràmits i procediments administratius, la tercera de la gestió dels serveis públics, i la quarta i última d’aprimar al màxim l’administració institucional.

Una tasca d’aquesta envergadura no s’ha fet mai a Espanya, tal com a dit la pròpia Sáenz de Santamaría, i, òbviament, implicarà l’esforç conjunt i la cooperació entre totes les parts implicades: l’Estat, les Comunitats Autònomes i les Corporacions locals. La comissió haurà de presentar un informe a l’Executiu espanyol perquè aquest, com hem dit amb anterioritat, pugui iniciar la reforma més intensa mai coneguda.

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *