El CGPJ insta a canviar la Llei Hipotecària

Per Jordi Cerdà.
Barcelona.
 

Ahir, el vicepresident del Consell General del Poder Judicial (CGPJ), Fernando de Rosa, que inaugurà la XXII edició de les jornades de jutges degans d’Espanya, que es celebra per primer cop a la ciutat comtal; defensà la reforma de la Llei  Hipotecària, Text Refós segons Decret de 8 de febrer de 1946, degut a l’incessant increment de desnonaments i la problemàtica social que comporta els mateixos. Aquesta declaració ve molt probablement motivada pel document que escriviren un grup de jutges crítics amb les execucions de desnonaments i els nocius efectes d’aquestes primeres a tot el país.

Les jornades de jutges degans d’Espanya a Barcelona, amb l’assistència aproximada duna cinquantena de magistrats, tractarà molt detalladament l’excés d’execucions hipotecàries arran la crisi econòmica i la mala praxi de les entitats creditícies amb els desnonaments. De Rosa exposà que la reforma de la Llei Hipotecària és totalment necessària per corregir les “disfuncions” que la pròpia llei està generant, i les noves jornades de jutges degans discutiran i debatran extensament el tema, respectant sempre, segons el vicepresident del CGPJ, el poder legislatiu i judicial. Per aquesta raó, de Rosa ha matisat que els jutges estan obligats a aplicar la llei, i no pas a substituir la mateixa per criteris subjectius o iniciatives ideals que tergiversin la legislació vigent.

La hipoteca, avui dia, constitueix una de les cares més significatives del drama social que estan vivent milers i milers de ciutadans.
La hipoteca, avui dia, constitueix una de les cares més significatives del drama social que estan vivent milers i milers de ciutadans.

Les conclusions d’aquestes jornades envers els desnonaments i la problemàtica social de les hipoteques es presentaran al Ministeri de Justícia, el Congrés dels Diputats i el Senat, els eixos vertebradors dels poders executiu i legislatiu, respectivament, que, si ho consideren oportú i necessari, iniciaran els tràmits pertinents per reformar una llei, que de manera directa o indirecta, surt gairebé cada dia com a titular d’informatiu.

1 comment

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *