L’ICAB acull el “II Congrés Internacional Turisme & Dret

Barcelona.

 

El Col·legi d’Advocats de Barcelona (ICAB) organitza els dies 16 i 17 de novembre la segona edició del Congrés Internacional Turisme & Dret.

L’objectiu d’aquesta edició és analitzar els aspectes relacionats amb l’allotjament hoteler i turístic des d’un punt de vista civil, mercantil, laboral, fiscal i penal.

Segons paraules de Blanca Padrós, advocada i vicepresidenta del Grup Assessor en Relacions Internacionals de l’ICAB i directora del programa científic del Congrés: “Volem enfocar la temàtica de l’allotjament hoteler i turístic des d’un punt de vista  transversal, abordant totes aquelles qüestions en què el fenomen del turisme i en particular la seva presència en el món de l’allotjament té un impacte no només econòmic sinó també jurídic, passant per la contractació on-line de serveis d’allotjament (dret civil), les modalitats d’explotació del negoci hoteler (dret civil i mercantil), el dret del consum i les responsabilitats tant del món empresarial hoteler pel servei que es compromet a prestar com dels  clients en l’ús de les instal·lacions (dret civil i penal), les condicions de treball de les persones empleades en l’hotel o allotjament turístic (dret laboral), la taxa turística (dret fiscal), i altres qüestions de dret comparat, entre altres l’anomenada “Hospitality Lawdel dret anglosaxó”.

Per aquest motiu els dies 16 i 17 de novembre participaran com a ponents del Congrés juristes experts en turisme & dret d’àmbit nacional i internacional així com membres de l’administració i de l’àmbit acadèmic experts en el món de la gestió turística que explicaran la seva experiència.

Divendres 16 de novembre tindrà lloc la part troncal del Congrés a l’ICAB

Entre les diferents taules rodones que se celebraran al llarg d’aquesta jornada cal destacar, entre altres, la de la “taxa turística”, atès que acabarà justament d’entrar en vigor,. Aquesta taula tindrà lloc a les 16.30h, a la seu de l’ICAB , a càrrec de Xavier Junquera, advocat, soci del Dpt. de Dret Públic del despatx Baker & McKenzie i de Marian Muro, directora General de Turisme de Catalunya.

Les sessions de dissabte 17 de novembre tindran lloc al celler Torres al Penedès.

Entre aquestes sessions cal destacar la dedicada a la “Hospitality Law”, que anirà a càrrec de Peter Stewart, advocat del despatx Field Fisher Waterhouse LLP, Londres, que té com a objectiu explicar  el concepte legal anglosaxó relatiu a les relacions jurídiques que sorgeixen entorn a l’hoteler i la persona allotjada, tant de forma directa com col·lateral.

Posteriorment, tindran lloc les ponències sobre “Allotjament i dret del consum”, a càrrec d’Evelyne Terryn, catedràtica de la Universitat Catòlica de Leuven (Bèlgica) i membre del Study Center for Consumer Law i Josep M. Bech, professor de la Universitat de Girona (UdG) i membre del Fòrum Internacional d’Advocats especialistes en Viatges i Turisme (IFTTA), i de Josep Martí, responsable de Normativa i Jurisprudència de l’Agència Catalana de Consum.

La darrera taula del Congrés es dedicarà a les “Responsabilitats civils i penals de professionals & clients (furts, intoxicacions, accidents, estafes, danys a les instal·lacions)”, que comptarà amb la intervenció d’Alfredo Soler, advocat i professor del centre associat a Gijón de la Universitat Nacional d’Educació a Distància (UNED) i membre del Fòrum Internacional d’Advocats especialistes en Viatges i Turisme (IFTTA).

Podeu consultar el programa complet fent clic aquí.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *