Dimiteix el president del Parlament Balear

Per Àlvaro Comajuan.
Barcelona.
 

De nou la corrupció ha tornat a les primeres pàgines dels diaris en la secció de política de les Illes Balears. Després d’uns anys d’agitació amb continus i diversos casos de corrupció, que van afectar a quasi tots els partits (cas Palma Arena, Turisme, Andratx, Ibatur, etc.), semblava que havia arribat la calma, i sobretot després d’una sistemàtica “neteja” de dirigents vinculats amb aquests casos al Partit Popular de les Illes Balears, portada a terme pel President de les Illes, José Ramón Bauzá. No obstant, encara queden restes de tots aquests fets, i s’han tornat a cobrar una nova víctima política, aquesta d’un alt nivell polític, com és la presidència del Parlament.

Sembla aquest lloc, no obstant, un lloc maleït, doncs Rotger no és el primer president del Parlament que té que dimitir per la seva implicació en un cas de corrupció: Maria Antònia Munar, d’Unió Mallorquina, va presentar la seva renuncia al febrer de 2010 per la seva implicació en el cas Maquillatge, pel qual, per cert, va ser condemnada fa poc temps a cinc anys i sis mesos de presó.

La dimissió s’ha imputat a la confirmació per part del jutge instructor, José Castro, de la seva imputació en el cas Over, que investiga una trama de corrupció entorn una empresa de publicitat , i pel qual se l’imputen delictes de prevaricació, frau a l’Administración i malversació de fons públicos.

Pere Rotger s’ha manifestat a la premsa “sense ànims” i amb “la conciència ben tranquila”; paral·lelament, ha rebut el suport del secretari general del seu partit, Miquel Vidal, assegurant que al seu partit es compleix el codi ètic, i del president del Govern, José Ramón Bauzà. Per la seva part, el PSIB-PSOE considera que Rotger ha pres la decisió correcta, que estava en una posició insostenible i que esperen la seva propera dimissió com a diputat al Parlament.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *