L’Associació Intercol·legial rebutja la Llei de taxes judicials

Il·lustre Col·legi d’Advocats de Barcelona.
Barcelona.

L’Associació Intercol·legial rebutja la Llei de taxes judicials.

Davant de l’entrada en vigor de la Llei 10/2012, de 20 de novembre, per la qual es regulen determinades taxes en l’àmbit de l’Administració de Justícia, l’Associació Intercol·legial de Col·legis Professionals de Catalunya vol expressar el seu rebuig a aquesta Llei atès que suposarà un greu obstacle per a l’accés a la Justícia per part d’amplis sectors de la ciutadania.

La solució als problemes actuals de la Justícia no es pot aconseguir limitant l’accés dels ciutadans al dret a la tutela judicial, que és fonamental en un Estat social i democràtic de Dret.

D’altra banda, la situació s’agreuja a Catalunya perquè la Llei de taxes comporta una doble imposició ja que se suma a les taxes autonòmiques.

Per aquestes raons, l’Associació Intercol·legial demana la retirada de la Llei de taxes i proposa avançar en la resolució de les dificultats que afecten l’Administració de Justícia des del diàleg amb tots els sectors que hi participen i des d’una orientació social al servei de les persones.

Què és l’Associació Intercol∙legial?

L’Associació Intercol∙legial, que representa més de 100 col∙legis professionals amb més de 150.000 col∙legiats/des de tots els àmbits professionals, va néixer fa un any amb la voluntat de reforçar la projecció social dels col∙legis professionals, impulsar iniciatives d’interès comú, actuar com a interlocutora amb les Administracions i estudiar qüestions que afecten el col∙lectiu, independentment del sector al qual pertanyin.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *