L’ICAB promou la mediació per resoldre conflictes

Il·lustre Col·legi d’advocats de Barcelona.
Barcelona.

Potenciar l’ús de la mediació com a mètode per a la resolució de conflictes derivats del trànsit és l’objectiu del conveni que s’ha signat entre el Col·legi d’advocats de Barcelona i l’entitat asseguradora DAS Internacional. El servei de la mediació s’oferirà a través de juristes formats en el Centre de Mediació del Col·legi d’Advocats de Barcelona (CEMICAB) que tot just fa un any que va entrar en funcionament.

DAS,  l’entitat asseguradora especialista en Protecció Jurídica promourà entre els seus  assegurats l’ús de la mediació per resoldre controvèrsies amb tercers. El CEMICAB gestionarà les mediacions, amb la realització de les corresponents sessions informatives,  designació de mediadors i tramitació amb totes les garanties.

El degà del Col·legi d’advocats de Barcelona, Pedro Yúfera, ha afirmat que “aquest conveni és un pas molt important per promoure la mediació i per evitar que certs tipus de conflictes es resolguin als jutjats”. Per aquest motiu ha destacat la confiança que DAS ha dipositat en el CEMICAB, com a institució que agrupa advocats mediadors que han superat uns cursos de formació i tenen una acreditada experiència.

Jordi Rivera, conseller delegat de DAS Internacional SA, ha destacat que el bagatge de l’entitat a nivell europeu els ha demostrat que la mediació és un mètode de resolució de conflictes alternatiu als tribunals molt efectiu, i més satisfactori per les parts en conflicte, i per això estan treballant per potenciar-ne el seu ús a Espanya. També ha afegit que: “la nostra companyia s’ha fixat l’objectiu d’impulsar la mediació en l’àmbit assegurador i requereix que el mediador disposi d’uns coneixements específics i amb un segell de qualitat i per això hem confiat en el CEMICAB perquè és garantia de feina ben feta”.

El conveni ICAB-DAS es troba dins del marc d’actuació del CEMICAB, que col·labora amb diferents Institucions i organitzacions reconegudes, per facilitar el coneixement de la mediació i la seva utilització com a via alternativa per a l’obtenció d’una solució convinguda i acceptada lliurement per les parts.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *