Baltar, querellat per la fiscalia

Jaume Genescà.
Girona.

Dos anys després de la denúncia presentada pel PSOE, la fiscalia ha presentat un querella contra l’expresident de la Diputació d’Ourense, José Luis Baltar. Se l’acusa d’un delicte continuat de prevaricació en la contractació de personal per a l’administració esmentada, és a dir, de contractar personal sense el procediment adequat, o un procediment irregular. Dit d’altra manera, d’”enxufar” amics, familiars, i altres militants del PP a la Diputació. Tot plegat, per tal de guanyar vots a favor seu i així guanyar poder dins del partit.

Segons el PSOE, hi ha més de 300 persones treballant a la Diputació que es troben dins d’aquest perfil, i que quan hi havia eleccions, la plantilla incrementava encara més.

Aquest fet també es va posar de relleu per Juan Manuel Jiménez Morán, candidat al que varen donar suport Mariano Rajoy i Alberto Núñez Feijóo (actual president de Galícia) per tal de substituir a Baltar, després de 22 anys al càrrec, a l’últim congrés provincial del PP. Aquest va perdre, segons ell i molts altres, perquè Baltar va utilitzar fons de la diputació per comprar els vots dels delegats, i és que el suport dels dos líders del PP no van ser suficient per guanyar a José Manuel Baltar, fill de l’expresident.

El tipus de prevaricació aplicable en aquest és el que es preveu a l’art. 405 del Codi Penal, i preveu unes penes de multa de 3 a 8 mesos i suspensió de càrrec públic per un període de 6 mesos a 2 anys.

Ara toca esperar a veure què resulta de la instrucció del cas, ja que el passat mes de juny va arribar una documentació a la Fiscalia Anticorrupció que acreditava unes irregularitats en els procediments de contractació de la diputació, però el Fiscal General de l’Estat va arxivar la investigació per la poca precisió dels documents.

Per últim, el fill de l’expresident, i actual president de la diputació, segueix el mateix camí que el pare. Després de fer fora a 32 persones amb un ERE, va contractar-ne unes altres 20 de noves vinculades al sector del PP, les quals li van donar la victòria a l’últim congrés provincial.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *