No s’investigarà (políticament) el Cas Baltar

Per Jordi Cerdà.
Barcelona.
 
 

El Cas Baltar continua. El Ple de la Diputació Provincial d’Ourense ha refusat crear una comissió d’investigació, a proposta del PSdeG (PSOE), per investigar les “considerades” contractacions de personal fetes per aquest ens públic durant el mandat del president José Luis Baltar, acusat de prevaricació administrativa per presumptes contractacions irregulars.

Aquesta acusació té el seu origen en una denúncia que féu el PSdeG, que la Fiscalia presentà en forma de querella a un jutjat d’Ourense, fent palès el presumpte criteri arbitrari que ha utilitzat Baltar tots aquest anys per contractar gent –molta d’ella relacionada amb militants del PP i familiars seus- per fer tasques d’administració o manteniment a la Diputació. També s’ha inclòs en la querella els delictes de tràfic d’influències i malversació de fons públics. Baltar ha d’acudir el pròxim 4 de febrer al Jutjat d’Instrucció Nº1 d’Ourense per prestar declaració i defensar-se d’aquestes acusacions fetes pels seus opositors polítics.

José Luis Baltar, president de la Diputació d'Ourense des del 1987 fins el 2012.

El portaveu del PP en la Diputació, Plácido Álvarez Dobaño, ha declarat que “sempre ha existit plena transparència a l’hora de consultar documents de la Diputació”, raó per la qual el Ple –amb majoria aritmètica popular- ha paralitzat la proposta socialista de constituir una comissió política que analitzi aquesta presumpta trama de contractació anòmala al llarg d’aquestes dues últimes dècades. Socialistes i nacionalistes gallecs han exposat la mala imatge que està suposant tot aquest procés per a la Diputació, en particular, i la política gallega, en general, i que el procés de Baltar és la culminació de tota una trajectòria “caciquil”, instaurada a la Diputació des dels seus orígens democràtics.

José Manuel Baltar, fill de Baltar i actual president de la Diputació d’Ourense, després de la dimissió del seu pare per les ombres de la sospita, i del PP provincial d’Ourense, ha declarat tant en el propi Ple de la Diputació com a diversos mitjans de comunicació que es prendran les mesures civils i penals adients per defensar l’honor i la integritat de la institució que ell –i el seu pare- està presidint.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *