El cas Madrid Arena, en estat crític

Per Àlvaro Comajuan
Barcelona.
 
 

Quasi tres mesos han passat des d’aquella tràgica nit de Halloween on cinc noies van perdre la vida en una allau humana al recinte del Madrid Arena durant un concert. Durant aquest temps, hem pogut escoltar testimonis dels responsables de l’Ajuntament, dimissions d’alguns d’aquests, responsables de les empreses que van ser contractades per garantir la seguretat de l’esdeveniment, però fins ara no s’havia manifestat el jutge que instrueix el cas, Eduardo López Palop, i ho ha fet d’una forma que ha sorprès.

Ja el Ministeri Fiscal i els advocats de les víctimes van alertar de la magnitud del cas i van demanar al Ministeri de Justícia suport al Jutge que s’encarrega d’aquest, amb la finalitat de què no s’acabés amb un resultat injust pels perjudicats. En aquest cop, ha estat el mateix jutge el què, com ha pogut transcendir a la premsa, s’ha queixat davant d’aquests mateixos advocats de la impossibilitat de realitzar el seu treball davant la falta de mitjans, que “ha hagut d’ajornar dotze citacions d’altres procediments que té oberts” i que no té secretari (per una baixa per enfermetat, el qual no ha estat substituït).

De fet, aquesta circumstància ja va ser advertida per la Sala de Govern del TSJ de Madrid, que va acordar demanar un jutge de reforç amb la finalitat de què Palop es centrés exclusivament en el cas Madrid Arena, però no sembla haver tingut cap efecte.

De moment les declaracions dels presumptes responsables de la tragèdia continuen, però el dubte sobre l’eficàcia de l’activitat judicial s’ha instal·lat en la mentalitat de molts, que veuen com la falta de mitjans de la que l’àmbit judicial es ve queixant fa temps poden truncar les aspiracions de justícia de moltes persones.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *