L’Advocacia Catalana recorre el pagament de les taxes judicials

Consell de l’Advocacia Catalana.
Barcelona.
Pedro Yúfera, president del Consell de l'Advocacia Catalana.

La demanda presentada pel Consell de Col·legis d’Advocats de Catalunya (CICAC) qualifica d’’inconstitucional l’Ordre Ministerial de regulació de la Llei, per considerar que vulnera  el dret a la tutela judicial efectiva, reconegut a l’article 24 de la Constitució.  Les taxes constitueixen un ‘obstacle econòmic insalvable per a infinitat de particulars, tenint en compte la seva elevada quantia’, diu el recurs, que alerta del ‘desproporcionat efecte dissuasori’ de l’accés a la justícia que poden generar les noves taxes ‘especialment en aquelles persones amb menys recursos econòmics, sense arribar a beneficiar-se de l’assistència jurídica gratuïta’. Per a l’Advocacia Catalana, ‘les taxes suposaran una limitació del dret d’accés a la justícia, un dels drets més fonamentals del ciutadà’, motiu pel qual sol·licita l’anul·lació de l’ordre ministerial que regula les taxes i, per tant, la seva aplicació, per ‘inconstitucional’

Recurs admès a tràmit, previ pagament de la taxa

El recurs es troba en fase d’admissió a tràmit per l’Audiència Nacional. Malgrat que s’impugna  precisament l’ordre que regula el pagament de les taxes i se n’ha demanat la suspensió cautelar, l’Audiència Nacional continua requerint el previ pagament de la taxa corresponent, sense atendre els arguments que demanaven el plantejament d’una qüestió d’inconstitucionalitat. Per aquest motiu, el Consell de l’Advocacia Catalana ha decidit atendre el requeriment i procedir a la seva liquidació per imperatiu legal, i alhora interposar una reclamació adreçada al Tribunal Econòmic Administratiu plantejant la inconstitucionalitat de la Llei i reclamant la devolució de la taxa.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *