Declaració sobiranista: objecte d’anàlisi per part del Govern español

Per Jordi Cerdà.
Barcelona.

 

El divendres passat, el Govern espanyol demanà a l’Advocacia de l’Estat que redactés un informe sobre la naturalesa i els efectes jurídics del text aprovat fa una setmana pel Parlament de Catalunya. L’informe estarà llest, molt probablement, aquest mateix divendres; moment en el qual l’Executiu espanyol es pronunciarà. L’objectiu no és un altre que prendre totes aquelles mesures legals que fossin necessàries per aturar el procés de “transició nacional” liderat pel gabinet d’Artur Mas.

Ple del Parlament durant el debat sobre la declaració sobiranista.

El dia que s’aprovà la declaració del Parlament català, el ministre d’Assumptes Exteriors i Cooperació, José Manuel García-Margallo, manifestà aspectes que aquest informe de l’Advocacia de l’Estat ha de dilucidar. El ministre expressà que dita declaració és solament un “text retòric” que té “mancança d’eficàcia jurídica”, la qual cosa fa que sigui pràcticament impossible recórrer el mateix davant del Tribunal Constitucional. Aquest és el gran problema que té actualment l’administració Rajoy i, per aquesta raó, és tan urgent l’informe jurídic de l’Advocacia: per saber què fer.

Per una altra banda, el ministre de Justícia, Albert Ruiz-Gallardón, manifestà ahir el compromís de l’Advocacia amb l’eficiència administrativa i la professionalitat funcional, de tal manera que el resultat de l’informe serà el més objectiu possible.

Aquest divendres veurem, si tot va com previsiblement s’ha volgut, l’informe i comprovarem la resposta del Govern davant la declaració sobiranista i, per suposat, la rèplica de l’Executiu català.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *