L’advocacia catalana batega amb força per Sant Raimon de Penyafort

Il·lustre Col·legi d’Advocats de Barcelona.
Barcelona.
 

Tot està a punt per a la celebració de Sant Raimon de Penyafort 2013. Avui, dimarts 5 de febrer, el Col·legi d’Advocats de Barcelona (ICAB) dóna el tret de sortida als més de 20 actes programats fins al 16 de febrer per commemorar la festivitat del seu patró.

Podeu consultar el programa detallat dels actes a través del següent enllaç

El lema elegit és ‘l’advocacia batega’, com a símbol que l’advocacia està viva, receptiva i treballa per trobar solució tant des d’un punt jurídic com humà a qüestions com els desnonaments i les execucions hipotecàries però també a situacions que poden suposar un obstacle a l’accés a la justícia com les taxes judicials. Per resoldre alguns dubtes jurídics en relació a aquests temes així com als relatius a la prova pericial, el Col·legi ha organitzat tres conferències de formació que tindran lloc els dies 5, 6 i 7 de febrer, a les 19, a la 8a planta.

Fira de l’advocacia: networking internacional entre advocats
L’acte central del Sant Raimon de Penyafort 2013 serà la Segona edició de la Fira de l’Advocacia. Una iniciativa pionera que té com a objectiu fomentar la internacionalització dels despatxos gràcies a les trobades ‘face to face’.

A través de les activitats com l’Speed networking, el Face to face i l’Elevator Speech, els advocats podran contactar de manera fàcil i pràctica amb d’altres companys de professió, conèixer els seus projectes de futur i en quins àmbits laborals volen expandir-se.

L’ICAB, sent conscient que cal ajudar als advocats a obrir-se a nous mercats reunirà els dies 14 i 15 de febrer, a les drassanes de Barcelona, a lletrats d’arreu del món per tal que coneguin a través d’exemples concrets com negociar i gestionar el despatx en països com Gran Bretanya, Estats Units (Xicago), Itàlia o Alemanya.  Dins aquestes conferències titulades ‘Around the world”, la Fira comptarà  amb dues sessions centrals que ajudaran als participants a tenir una visió estratègica dels seus despatxos:  d’una banda, la impartida per Tony Willians, director d’una important consultoria especialitzada en gestió internacional d’advocats, sobre “Com gestionar petits i mitjans despatxos en un món global” (14 de febrer, a les 11 h), i de l’altra, la de l’advocat especialitzat en direcció i gestió de despatxos Miguel Ángel Pérez de la Manga  que versarà sobre “Networking internacional i petits i mitjans despatxos d’advocats” (15 de febrer, a les 11 h).

Compromís amb la solidaritat
Per mostrar el compromís amb aquells que més ho necessiten, per primer cop l’ICAB organitza un mercat solidari amb productes de diferents ONG destinats a la infància. El mercat s’instal·larà el 14 de febrer , de  10 a 18h, al Pati de Columnes i entre els compradors se sortejarà, cada hora, un e-reader.

A aquest acte, cal sumar-hi, la recollida d’aliments que es farà, un any més, en col·laboració amb la Fundació Banc dels Aliments de Barcelona; o  la destinació de part dels diners del tiquet del sopar de gala a la Fundació Degà Ignasi de Gispert, que ajuda als advocats que es troben en una situació desafavorida.

Homenatge a més de 400 advocats
Un any més, el Col·legi d’Advocats de Barcelona retrà homenatge als advocats que compleixen 25 anys d’exercici de la professió. Es farà en dues sessions, atès que enguany són més de 360 advocats els que han assolit aquesta fita professional. Els periodistes Antonio Franco i Marìsu Carol seran els encarregats de presentar aquestes sessions.

La Sessió Solemne, que és l’acte d’homenatge als advocats que compleixen 50 anys d’exercici de la professió, serà presidida pel degà de l’ICAB, Pedro L. Yúfera i comptarà amb la participació d’altres autoritats.

Premis de la corporació
Enguany l’ICAB ha volgut reconèixer el treball realitzat per Càritas Diocesana de Barcelona i a les següents persones: Robert de Baerdemaeker, president del Consell de l’Advocacia de Bèlgica i anterior degà de Brussel·les; Manuel Camas, ex degà del Col·legi d’Advocats de Màlaga; Josep Maria Espinàs i Massip, col·legiat de l’ICAB, Joaquim Maria Bartra Soler, ex degà del Col·legi d’Advocats de Mataró i ex president del Consell de Col·legis d’Advocats de Catalunya (CICAC); i a Luisa del Busto Atarfe, que es va col·legiar a l’ICAB als vuitanta-tres anys d’edat.

També hi haurà moments per al record dels advocats morts durant el 2012, a través de la Missa i la cerimònia civil (15 de febrer)

Cultura i esport
Com a novetat dins l’àmbit cultural, la Biblioteca inaugurarà l’exposició de l’escultor Xavier Raventós (14 de febrer), titulada  ‘El Ferro: les lleis i els llibres’ , que es podrà veure fins al proper 29 de març.

Com ja és tradició, la companyia estable de teatre del col·legi –formada per advocats- representarà una adaptació de l’obra ‘el Mercader de Venècia”, de William Shakespeare (dies 8 i 9 de febrer), mentre que la Coral de l’ICAB oferirà un concert gratuït el dia 13 de febrer, a les 20h, a la Sala d’Actes.

En l’àmbit esportiu, el campionat del pàdel (9 de febrer), i el quadrangular de futbol –entre advocats, jutges, inspectors d’hisenda i periodistes- serviran per treure adrenalina a  una setmana plena d’actes.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *