Els Informer, Gossip i els drets de la personalitat

Per Tomàs Gabriel Garcia Micó i Pol Rubio.
Barcelona.
 

Breu extracte:

Des de fa unes setmanes s’ha instaurat una nova moda a les xarxes socials, els Informer, que conjuntament amb l’aplicació per mòbils Gossip, han esdevingut un nou mecanisme en el que compartir xafarderies, impressions, desitjos… respecte altres persones. El principi rector en aquests és l’anonimat doncs el sistema que segueixen els Informers té dues fases: una primera en la que la persona que vol realitzar alguna publicació es posa en contacte via missatge privat amb l’administrador i, una segona en la que l’administrador publica, sense modificació alguna, el que se li ha transmès. Gossip no estableix cap filtre, encara que fictici, i permet la seva publicació directa.

Encara que semblin llocs on regna la xauxa i la broma, hi ha certes publicacions que, en masses ocasions, superen la línia vermella entre allò admissible i allò automàticament reprovable i no és necessari haver de fer una cerca detectivesca per trobar aquestes publicacions. I en el benentès del que anteriorment s’ha dit, ha de formular-se una pregunta clara: quina incidència té el Dret en aquests casos? Aquest especial intentarà respondre aquesta qüestió des d’una doble perspectiva, la del Dret Civil i la Dret Penal.

Per a descarregar-vos l’especial sobre “Els Informer, Gossip i els drets de la personalitat” cliqueu aquí.

1 comment

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *