La Generalitat crea el Consell Assessor per a la Transició Nacional

Per Joan Mateo.
Barcelona.

El Govern va anunciar el passat Dimarts l’aprovació del decret pel qual es crea el Consell Assessor de la Transició Nacional. Estarà adscrit al Departament de la Presidència de la mateixa Generalitat de Catalunya, que presideix Francesc Homs.  L’integraran un president, un vicepresident, un secretari i entre 6 i 12 vocals. Aquest Consell estarà format per persones “de reconegut prestigi” les quals no cobraran pel fet de ser-ne membres.

Els objectius del Consell són l’assessorament del Govern de la Generalitat pel que fa a la convocatòria de la consulta sobre l’autodeterminació. També es centrarà en l’impuls de les famoses “estructures d’estat”.

Imatge del govern de la Generalitat
Imatge del govern de la Generalitat

Les funcions d’aquest Consell Assessor seran les següents:

1. “Analitzar i identificar totes les alternatives jurídiques disponibles sobre el procés de transició nacional” – Entenem doncs la recerca de les vies legals a través de les quals possibilitar la celebració del referèndum.

2.  “Assessorar el Govern sobre la identificació de les estructures estratègiques per al funcionament futur del Govern i de les institucions catalanes, i optimitzar-ne els recursos disponibles” – Impulsar noves institucions per a un hipotètic nou estat.

3.  “Proposar actuacions i impulsar la difusió del procés de transició nacional entre la comunitat internacional” – Explicar el procés a organitzacions internacionals i estats per tal de comptar amb un hipotètic recolzament o reconeixement del procés i d’una hipotètica independència.

4.  “Assessorar el Govern per desplegar les relacions institucionals a Catalunya per tal de garantir el conjunt del procés” – Establir quin ha de ser el paper de les institucions catalanes en el procés.

Es preveu que l’organisme estigui en plenes funcions abans de Setmana Santa. També s’espera per a les properes setmanes la tramitació de la Llei de Consultes catalana per tal de possibilitar una consulta, llei que serà probablement impugnada davant del Tribunal Constitucional pel Govern de l’Estat, fet que obligaria a la Generalitat a buscar noves vies legals.

2 comments

  1. M’agradaria veure a l’Alfons López Tena en aquest Consell. Els seus coneixements son necessaris i es considerat un dels millors juristes. Així doncs, seria un bon fitxatge sens dubte.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *