El CGPJ i l’ICAM fomenten la mediació intrajudicial

Consell General del Poder Judicial.
Madrid.

 

Els vocals del Consell General del Poder Judicial, Margarita Uría i Antonio Dorado, i la degana del Col·legi d’Advocats de Madrid, Sonia Gumpert, han subscrit aquesta tarda [dimarts 13 d’aquesta setmana] un conveni de col·laboració en matèria d’implantació de la mediació intrajudicial en els jutjats de la ciutat de Madrid.

Segons recull el conveni subscrit, durant el pròxim any es desenvoluparan els següents projectes de mediació:

  • Creació d’un Servei de Mediació Intrajudicial en assumptes civils que es tramitin en els jutjats de primera instància de la capital madrilenya.
  • Creació d’un Servei de Mediació Intrajudicial en procediments de faltes tramitades en els jutjats d’instrucció, també, de Madrid capital.

Tant el CGPJ com el Col·legi d’Advocats de Madrid subratllen que la mediació és un procés de resolució de conflictes, absolutament confidencial, que permet que les parts implicades puguin comunicar-se entre si i arribar, en el seu cas, a acords mútuament consentits. El mediador actua com a facilitador del procés i vetlla pel seu legítim funcionament, creant un espai de diàleg on preval l’equitat comunicativa, la seguretat, la llibertat i la igualtat.

En aquesta línia, recorda el CGPJ que el Pla de Modernització de la Justícia inclou una referència específica a la mediació civil i penal com instrument eficaç i àgil en la resolució de conflictes.

 

 Madrid, 13 de febrer de 2013.

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *