L’Speed Networking i l’obertura al mercat internacional

Per Arnau Martí i Isaac Meler.
Barcelona.
 
Imatge de la zona on s’ha realitzat l’Speed Networking.

En una cantonada de la Sala Marqués de Comillas del Palau de les Drassanes, al costat del Museu Marítim de Barcelona, hi ha la zona Speed Networking de la Fira de l’Advocacia que ha tingut lloc a Barcelona durant els últims tres dies. Dos cercles concèntrics de cadires donen l’oportunitat als assistents de trobar-se amb professionals d’altres països en un ambient marcat per l’espontaneïtat. Els del cercle de fora van canviant de cadira cada quatre minuts, un temps durant els qual s’han d’intercanviar els mínims detalls sobre qui ets, què ofereixes i què estàs buscant. Si aquest primer contacte ha estat positiu, el següent pas és la zona Face to face, en la qual es podrà seguir parlant amb més tranquil·litat.

Dos dels professionals que han participat en aquesta activitat han tingut l’amabilitat de compartir les seves impressions amb El Jurista:

Alejandro Benavente Antolín

El nostre entrevistat nacional.

Conèixer advocats d’altres països per interrelacionar-nos i compartir experiències i, en tot cas, per oferir els serveis propis, tan cap a fora com cap a endins. En definitiva, intentar fer entendre als advocats estrangers que Espanya és un bon mercat.

Creu que la fira de l’advocacia és un bon marc per obtenir bagatge dins del món de l’advocacia?

Sí, definitivament sí, els advocats no estem gaire acostumats a aquest tipus de fires, i aquesta oportunitat que ens dona l’ICAB ofereix un bon background per acudir a fires d’altres països i aprendre com relacionar-se amb altres advocats.

Hi ha alguna cosa que milloraria?

Dins d’un aprovat general, s’hauria de millorar la comunicació amb altres col·legis de fora per tenir una major assistència d’advocats internacionals, establint links permanents perquè es potenciessin més fires d’aquest tipus amb caràcter anual per tot Europa, no només a Barcelona. Cosa que significaria promoure el networking en una dimensió col·lectiva, més enllà de l’esfera individual.

L’Speed Networking ha satisfet les seves expectatives?

Sí, l’Speed Networking dóna una millor oportunitat per trencar el gel i poder establir un primer contacte que després s’aprofundeix a les taules del Face to face.

Algún contacte l’ha sorprés particularment?

He parlat amb un advocat marroquí. Nosaltres estem acostumats a un entorn europeu i la seva presència m’ha cridat molt l’atenció.

Quin és el principal benefici que ha obtingut assistint a la Fira de l’Advocacia?

Faig dret mercantil, contractual i concursal. Em dedico bàsicament a les empreses, moltes operacions internacionals poden comportar conflictes amb les importacions, exportacions i un contacte estranger pot ser la solució. El mercat comú està facilitant que sorgeixin controvèrsies a nivell europeu. Però la regulació europea està massa enrederida com perquè nosaltres puguem sortir a fora, i per això necessitem un advocat local que defensi els interessos del nostre client. En aquest context seria molt desitjable una unificació legislativa a nivell europeu, no s’ha de tenir por a la competència.

Conclusions de la Fira?

És una experiència positiva. L’exportació del serveis jurídics no és un rara avis, s’ha de potenciar, fa tres anys que ho faig i a dia d’avui està donant els seus fruits.

Repetirà?

Sí, tornaré a repetir.

Aleksandra Siewicka (Polònia)

Quines han estat les seves motivacions per venir a la fira de l’advocacia?

Les conferències d’aquesta fira es fan en motiu de la festivitat de Sant Raimon de Penyafort i per a mi és una gran oportunitat formar part  d’elles.

Creu que la fira de l’advocacia és un bon marc per obtenir bagatge dins del món de l’advocacia?

És una gran oportunitat i m’agradaria endur-me l’experiència adquirida cap al meu país. En temps de crisi és important per als advocats ampliar la seva borsa de clients. Els advocats són bons comunicadors i el Face to face ajuda a crear vincles amb altres professionals de diferents països. Això és una gran oportunitat pel joves que encara no tenen la seva pròpia borsa de clients.

Hi ha alguna cosa que milloraria?

No, m’ha semblat excel·lent, hi ha molt bon ambient. L’única cosa és que falta és la traducció de les conferències a l’anglès i que hi ha massa poc temps per establir una relació amb tots els contactes que voldria. Estaria bé incrementar la freqüència d’aquests esdeveniments, quan ve tanta gent significa que la cosa funciona.

L’Speed Networking ha satisfet les seves expectatives?

Sí, l’he fet servir i m’ha agradat molt. A més, si l’àmbit professional no coincideix sempre es poden tractar altres qüestions o intercanviar-se contactes.

Algun contacte l’ha sorprès particularment?

En realitat, el que m’ha sorprès és que la professió és molt semblant a tot arreu. Tots els advocats tenim problemes semblants, malgrat ser de diferent nacionalitat. Tanmateix, Espanya sembla més oberta a l’ús de les noves tecnologies.

Quin és el principal benefici que ha obtingut assistint a la Fira de l’Advocacia?

La bona experiència que em podré endur al meu país i els contactes. Aquests esdeveniments ajuden a trobar el teu lloc en el mercat.

Conclusions de la Fira?

M’ha agradat molt.

Repetirà?

Sí, m’agradaria molt repetir.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *