Avvocato, una professione in un mercato senza frontiere

Per Andreu Marín, Carla Ramos, Tomàs Gabriel Garcia i Azucena Castro.

Barcelona.

L’última ponència de la Fira ICAB ha estat a càrrec de Massimo Audissio, advocat que exerceix a Milano. En dita conferència, el convidat ha destacat els aspectes més rellevants de la professió jurídica a la ciutat de Milano.

Primerament, ha volgut marcar distàncies referint-se a la disparitat de reptes que s’enfronta un advocat italià en funció de la zona en la qual exerceixi, ja sigui Milano, Roma, Sicilia o Firenze. D’aquesta forma i degut a la diversitat territorial del país transalpí, el ponent creu que és impossible poder parlar d’un prototip generalitzat d’advocat a Itàlia.

D’altra banda, un percentatge molt significatiu dels advocats a Milano treballen per compte propi, totalment allunyats de la dinàmica de grup que impera en un bufet.

El greu risc que corre aquest tipus específic d’advocat rau en la inoperància dels coneixements estàndards ja que és imprescindible per qualsevol jurista adaptar-se als diferents canvis tecnològics i a la velocitat a la qual aquests tenen lloc.

En segon lloc, ha destacat la rellevància del fenomen de la globalització que ha provocat nombrosos canvis en el sector jurídic durant els últims temps.

El ponent Massimo Audissio.En els últims anys, diversos despatxos angloamericans s’han instal·lat a Milano, però tot i aquesta arribada massiva, Audissio ha destacat que no s’aprecien canvis significatius en la mentalitat i la metodologia de treball. Serà necessari un procés ampli i dilatat en el temps per poder observar els seus fruits.

Els Col·legi d’Advocats han d’assumir un rol important en matèria de networking en termes de cooperació i inversió.

En un entorn marcat per la globalització i la internacionalització dels despatxos, els Col·legis d’Advocats són fonamentals per canviar estructures i processos que proveeixin de les eines necessàries als advocats per adaptar-se als nous contextos.

També són essencials per oferir suport i assessoria a despatxos nacionals que vulguin establir-se a l’estranger o a empreses foranes que cerquin nous projectes d’inversió a la regió.

En una entrevista en exclusiva concedida a El Jurista, tal i com s’ha fet amb altres oradors,  Massimo Audissio ha estat sotmès a la pregunta referent a les oportunitats que el mercat de treball del seu país pot oferir als joves estudiants de Dret.

Malgrat incidir en la complexitat del mercat laboral en l’actualitat, Audissio emulant la famosa frase que pronuncià el President John Fitzgerald Kennedy, ha comentat que en comptes de cercar què els pot oferir un despatx, els joves haurien de preguntar-se quin valor afegit o talent poden aportar a la firma.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *