La Fira de l’Advocacia aconsegueix promoure parelles de fet professionals

Il·lustre Col·legi d’Advocats de Barcelona.
Barcelona.

La Fira de l’Advocacia, que s’ha celebrat del 13 al 15 de febrer a Barcelona, ha aconseguit el seu principal objectiu: promoure ‘parelles de fet’ professionals. La internacionalització dels despatxos d’advocats és una tendència a l’alça des del 2005, per aquest motiu, el Col·legi d’Advocats de Barcelona (ICAB) té entre les seves prioritats facilitar als advocats de Barcelona les eines per afavorir la creació de sinèrgies professionals amb lletrats d’altres països, especialment ara, en un context de crisi econòmica, i motivada també pel fet que estem immersos en una societat global.

El degà del l’ICAB, Pedro L. Yúfera ha destacat, en relació a aquesta segona edició, que molts dels advocats que van participar en la primera edició han repetit la seva assistència a la fira i que ha crescut la internacionalització dels advocats participants de fóra d’Europa, especialment procedents de Marroc, Argentina i Mèxic. Entre els països europeus, el principal origen dels assistents és d’Espanya, seguit de Portugal, de França, d’Alemanya, de Suïsa i la Gran Bretanya.

Els advocats participants han tingut l’oportunitat durant dos dies d’ampliar els seus contactes, aprendre com es negocia en altres països, millorar la gestió del despatx, i dur a terme sinèrgies beneficioses per a les dues parts. Per aconseguir-ho, s’han dut a terme diferents conferències i activitats.

Speed networking, l’activitat més sol·licitada
L’Speed networking, que és una combinació de l’ ‘Speed Dating’ i el ‘Business Networking’, és una activitat que ha permès conèixer de forma ràpida altres advocats, intercanviar la seva targeta de visita, explicar els seus objectius de negocis i interessos. Cada ronda ha comptat amb un total de 24 persones, és a dir, unes 12 parelles, que han tingut 4 minuts per explicar-se allò essencial amb l’objectiu de trobar “la seva parella de fet professional”. Passat aquest temps, un dels dos participants es desplaçava a la cadira del costat i així successivament fins a arribar al lloc on ha iniciat l’activitat. Les sessions s’han iniciat a les 10 h del matí i s’han anat celebrant de forma successiva. Fins i tot, en més d’una ocasió hi ha hagut dues activitats d’Speed networking alhora. Aquesta ha estat l’activitat més concorreguda de la Fira.

A través del panells SMS, els advocats han anunciat el tipus de perfil de lletrat que buscaven, amb l’objectiu final de fer una reunió, cara a cara, i sense preses en l’espai Face to face. Els anuncis han estat principalment enviats per bufets internacionals que necessiten experts en matèries de dret civil o laboral a Espanya. 

La novetat entre les activitat programades és l’Elevator Pitch, un espai a l’estil “speek corner” on els  advocats han presentat en un minut el seu despatx i la seva activitat davant dels assistents a la Fira.

Conferències “Around the World”
L’intercanvi d’experiències internacionals també ha estat una peça clau de la segona edició de la Fira
.  Entre aquestes cal destacar la impartida per Tony Willians, director d’una important consultoria especialitzada en gestió internacional d’advocats, sobre “Com gestionar petits i mitjans despatxos en un món global” i de l’altra, la de l’advocat especialitzat en direcció i gestió de despatxos Miguel Ángel Pérez de la Manga  sobre “Networking internacional i petits i mitjans despatxos d’advocats”.  Les altres conferències programades han servit per explicar con negociar i quines oportunitat de negoci ofereixen països com Gran Bretanya, Estats Units (Xicago), Itàlia o Alemanya, per citar uns exemples.

La Fira de l’Advocacia, un acte destacat del Sant Raimon de Penyafort 2013
La segona edició de la Fira de l’Advocacia s’ha desenvolupat dins el marc de la festivitat de Sant Raimon de Penyafort, que finalitza avui, 16 de febrer.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *