El Pla d’Igualtat de la Carrera Judicial

Consell General del Poder Judicial.
Madrid.

 

El Ple del Consell General del Poder Judicial aprovà, en la sessió del 14 de febrer [dijous passat], el Pla d’Igualtat de la Carrera Judicial. Aquest pla dissenya les línies estratègiques per aconseguir la igualtat efectiva entre homes i dones que exerceixen com jutges i jutgesses a Espanya complint la Llei Orgànica 3/2007, de 22 de març, per a la igualtat efectiva de dones i homes.

Les dones representen pràcticament la meitat dels membres de la Carrera Judicial, en concret el 50,23%. Tot i així, poques d’elles aconsegueixen els llocs de màxima responsabilitat a l’Administració de Justícia. D’aquesta manera, l’11,3% dels magistrats del Tribunal Suprem són dones. Al mateix temps, només hi ha una presidenta de Tribunal Superior de Justícia, la de la Comunitat Valenciana, on la seva presència representa el 5,8% del total de presidències de TSJ. En canvi, les dones suposen el 20,4% de les presidències de les Audiències Provincials.

El Pla d’Igualtat busca remoure els obstacles que impliquin la pervivència de qualsevol tipus de discriminació en l’accés a l’ocupació pública i el desenvolupament de la carrera professional, mentre que estableix estratègies per superar aquestes traves.

El Pla d’Igualtat defineix onze eixos estratègics d’actuació del CGPJ en matèria d’Igualtat:

 1. Accés a la Carrera Judicial
 2. Promoció professional de la Carrera Judicial
 3. Formació Professional i sensibilització
 4. Conciliació
 5. Seguretat i Salud en el Treball
 6. Llenguatge no sexista
 7. Retribucions
 8. Actuació inspectora
 9. Relacions internacionals
 10. Noves tecnologies
 11. Informació i Participació

 

 

Madrid, 14 de febrer de 2013.

 

El Pla d’Igualtat de la Carrera Judicial, aprovat pel CGPJ el 14 de febrer de 2014.

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *