Reyal Urbis fa fallida

Per Àlvaro Comajuan.
Barcelona.

 

La bombolla immobiliària segueix deixant víctimes anys després del seu fi. La primera suspensió de pagaments que es va produir, la més gran de la història d’Espanya, la va protagonitzar Martinsa-Fadesa, que en aquells moments comptava amb un deute de 7200 milions d’euros.

El deute de Reyal Urbis és quasi la meitat, uns 3613 milions d’euros, però el deute que ha provocat l’obertura d’aquest concurs de creditors ha estat un embargament de 5 milions d’euros per pagar deutes derivats de plets. Davant aquest deute, l’empresa hauria demanat un crèdit de 30 milions per pagar aquesta i altres quantitats, com pagament de proveïdors i interessos dels deutes amb l’Agència Tributària, i davant la negativa de les entitats financeres a proporcionar aquests diners, s’ha demanat aquest concurs.

Cal recordar la importància de què aquest concurs de creditors sigui voluntari, és a dir, presentat per la pròpia empresa, provoca que els gestors actuals no siguin substituïts per l’administració concursal que nomenarà el jutge; continuaran al seu càrrec i només seran vigilats per aquesta.

Reyal, que té deutes amb Santander, Banesto, la SAREB (conegut com banc dolent) i moltes altres entitats, ha assegurat que seguirà amb la seva activitat amb normalitat, que espera arribar a una solució i que ha presentat el concurs per garantir la continuïtat de la empresa i preservar els interessos de clients, proveïdors, creditors i treballadors del grup.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *