Es confirma el “MIR” dels advocats

Per Andreu Marin.
Barcelona.

Des de principis d’any s’ha parlat molt sobre l’esperada Llei de Serveis Professionals, una llei que està prevista que el Govern espanyol aprovi durant el primer trimestre de l’any. S’ha parlat molt sobre aquesta nova llei arran del PowerPoint de l’esborrany de l’avantprojecte que el Govern va facilitar a la comunitat jurídica a principis d’any.

Dues grans incògnites es presentaven en relació als estudiants de Dret de tot Espanya en raó de la suposada supressió de l’examen estatal habilitant per exercir com a lletrat: quan es confirmaria la supressió de l’examen d’accés i si com a conseqüència d’aquest fet, també desapareixeria el Màster.

Segons les fonts consultades per El Jurista, el Ministeri de Justícia, fruit de l’enorme pressió rebuda per diversos sectors del món jurídic, hauria aconseguit fer canviar de parer al Ministeri d’Economia per tal que es fes enrere en la seva proposta de suprimir l’examen estatal d’accés a l’advocacia.

Aquesta actuació per part del Ministeri de Justícia, dirigit per Alberto Ruiz-Gallardón, ha provocat un gir de 180 graus a les darreres expectatives i rumors que apuntaven la molt probable eliminació de l’examen estatal habilitant per exercir l’advocacia, anomenat col·loquialment com el “MIR” dels advocats.

D’aquesta manera, es desenvoluparia en la seva totalitat la Llei 34/2006, de 30 d’octubre, sobre les professions d’advocat i procurador, exigint no només als estudiants de Dret superar el Màster d’Advocacia sinó també una prova estatal de caràcter multidisciplinar.

S’esperen mesos molt moguts pel que fa a properes convocatòries de mobilitzacions dels estudiants de Dret en contra de la implantació del Màster en Advocacia.

Des d’El Jurista, continuarem informant sobre l’esdevenir dels fets i els canvis d’aquest futur projecte legislatiu, cada cop més definit, fins que es faci efectiva la seva publicació.

2 comments

  1. Si no vaig errat, aquesta mesura afectarà als futurs graduats en dret i no pas als que encara es puguin llicenciar, que en principi no ho hauran de fer. Que algú hem rectifiqui si estic equivocat, si us plau.

  2. Exactament Enric, només afectarà als estudiants de Grau.
    Es va decidir l’any passat que els llicenciats quedessin exclosos.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *