El cas “Campeón” avança

Per Álvaro Comajuan.
Barcelona.

Les declaracions d’un desaparegut José Blanco davant la premsa ha fet ressorgir la maquinària mediàtica entorn del cas Campeón. L’ex-ministre de Foment, que segueix sent diputat al Congrés, ha declarat avui que deixarà el seu escó si el jutge decideix obrir-li judici oral. Aquesta declaració ve donada com a conseqüència del pronunciament del fiscal del TS, Manuel Dolz, per a què es tramiti el suplicatori necessari per jutjar a Blanco i, en definitiva, se li obri judici oral.
La instrucció, però, encara no està tancada, doncs el jutge del cas, José Ramón Soriano, encara té pendent la resolució d’alguns recursos que ha plantejat la defensa de José Blanco. De fet, fa pocs dies el jutge requeria a Hisenda les comptes corrents de l’ex-ministre, així com els seus extractes bancaris.

El proper fi de la instrucció ha fet sortir de nou al mitjans aquest escàndol, que va implicar a Blanco amb l’empresari Jorge Dorribo, el qual va assegurar que va entregar a l’ex-ministre 200.000€ a una gasolinera a canvi d’unes gestions a favor seu. Posteriorment, el cas es va estendre a un altre empresari, José Antonio Orozco, el qual també assegurava que havia aconseguit una llicència ambiental prèvia a l’ampliació de l’empresa Transports Azkar gràcies a una trucada de Blanco a l’alcalde de Sant Boi demanant-li que accelerés els tràmits, fet que també va negar aquest.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *