Canício aposta per una advocacia ‘forta i independent’

Consell de l’Advocacia Catalana.

El degà del Col·legi d’Advocats de Tortosa, Josep Canício, ha destacat la necessitat de disposar d’una advocacia ‘forta i independent’ durant la festa patronal de Sant Ramon de Penyafort que es va celebrar ahir a Tortosa. Canício ha defensat la vigència del Col·legi tortosí davant l’avantprojecte de Llei de Serveis Professionals que promou el Govern estatal, que preveu que l’àmbit dels col·legis professionals sigui autonòmic o, com a molt, provincials. A Tarragona hi ha tres Col·legis d’Advocats: Tarragona, Reus i Tortosa.

Instantànea de la reunió de treball que van mantenir ahir a la tarda a Tortosa. Autor: Ramon Escuer

Tortosa ha estat l’escenari de la primera trobada institucional entre l’Advocacia Catalana i el conseller del Justícia, Germà Gordó, que avui ha visitat les noves instal·lacions del Col·legi d’Advocats i Advocades de Tortosa i s’ha reunit amb els  degans dels catorze Col·legis d’Advocats catalans, per primer cop des que es troba al capdavant de la conselleria. Durant la reunió, l’Advocacia Catalana ha traslladat al conseller les principals inquietuds del col·lectiu i s’ha ofert a col·laborar amb l’administració catalana en tots aquells temes que siguin de la seva incumbència.

La trobada s’ha celebrat coincidint amb la festivitat de Sant Ramon de Penyafort del Col·legi d’Advocats i Advocades de Tortosa, durant la qual s’ha imposat vuit togues als  nous lletrats tortosins, alhora que s’han lliurat diverses distincions.

Un Sant Raimon reivindicatiu

L’acte ha comptat amb l’assistència del president del Consell de l’Advocacia Catalana, Pedro L. Yúfera, el fiscal en cap de l’Audiència de Tarragona, Xavier Jou i el president de l’Audiència Provincial de Tarragona, Javier Hernández, entre d’altres personalitats. El president del Consell de l’Advocacia Catalana ha destacat, com a mesura per descongestionar els jutjats, la necessitat d’avançar en la plena implantació dels mètodes de resolució alternativa de conflictes, com l’arbitratge i la mediació, aspecte en què ha coincidit amb el degà de Tortosa, Josep Canício, que a més de defensar la necessitat de disposar d’una advocacia ‘forta i independent’, ha aprofitat per reivindicar la vigència del Col·legi tortosí, el segon més antic de Catalunya. ‘Col·legis com el de Tortosa garanteixen la funció bàsica de l’advocacia i el propi estat de dret des de la proximitat als ciutadans’ ha al·legat Canício. El degà també ha instat a continuar lluitant contra  l’entrada en vigor de la llei de taxes judicials, ‘que les converteix en un greu obstacle -i de vegades impediment- per a molts ciutadans per accedir a la tutela judicial efectiva’, ha advertit.

El 0,7% del pressupost, a la Lliga contra el Càncer de les Terres de l’Ebre

Durant la festa patronal d’avui, el Col·legi d’Advocats i Advocades de Tortosa ha lliurat el Premi Joan Martí i Miralles, la màxima distinció col·legial, a l’advocat Valentín Faura Sanmartín i ha nomenat Col·legiada d’Honor a l’ex consellera de Justícia Montserrat Tura, alhora que ha concedit a la Lliga contra el Càncer de les Terres de l’Ebre el Premi a la Solidaritat de l’any 2012, que consisteix en el lliurament d’un xec per import del 0,7 % del pressupost col·legial.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *