Barcelona es prepara pel 7è European Jurists’ Forum

Barcelona.

El Col·legi d’Advocats de Barcelona (ICAB) l’Academy of European Law (ERA) i la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) organitzen del 18 al 20 d’abril la 7à edició de l’European Jurist’s Forum (EJF).

Per primera vegada a Barcelona

Aquesta trobada internacional es celebrarà a Barcelona per primera vegada. Celebrada biennalment a diferents estats d’Europa, reuneix a experts juristes europeus per analitzar les principals qüestions de l’actualitat jurídica europea.

La trobada serà inaugurada el 18 d’abril per Sa Altesa Reial el príncep d’Astúries i el degà del Col·legi d’Advocats de Barcelona, Pedro L. Yúfera. Mentre que la vicepresidenta de la Comissió Europea Viviane Reding clausurà l’acte.

Edició a Luxembourg.
Edició a Luxembourg de l’European Jurist’s Forum (EJF).

La legislació comunitària a debat

Els temes de debat d’aquesta edició se centraran en tres grans blocs comunitaris: dret privat i dels negocis (crisi bancària, inversió privada i insolvència); nous horitzons del dret penal europeu i l’àmbit del dret públic en relació a la migració i la política.

D’aquesta manera, es debatrà sobre la mobilitat societària  a la Unió Europea; la insolvència dels holdings, o els instruments jurídics per la reestructuració dels deutes sobirans i del sector bancari; en l’àmbit del dret penal es parlarà de la creació d’una fiscalia europea, de l’ús de les noves tecnologies, o la responsabilitat penal de les persones jurídiques en els casos dels delictes transfronterers; mentre que sobre el nou sistema europeu d’asil s’abordarà els reptes de l’espai Schenguen i la lliure circulació de les persones a la zona euro mediterrània.

Durant els tres dies de l’esdeveniment els participants es distribuiran en tres grups de treball, de manera que tindran una oportunitat única d’estar al dia de l’actualitat jurídica internacional i de contribuir a la construcció d’una àrea jurídica europea.

Inscripcions a preu reduït per universitaris

El Col·legi d’Advocats de Barcelona ofereix inscripcions a preu reduïts als estudiants universitaris fins el 31 de Març. El preu estàndard de les inscripcions de 220 euros per als professionals del sector, es redueix a 75 euros per als estudiants universitaris.

L’European Jurist’s Forum

El primer EJF va tenir lloc a Nuremberg el 2001, i els següents van ser a Atenes el 2003, a Ginebra el 2005, a Viena el 2007, a Budapest el 2009 i a Luxemburg el 2011.
Podeu consultar el programa i tota la informació sobre l’European Jurist’s Forum a www.ejf2013.com

L’Academy of European Law Academy (ERA) es fundació pública amb seu a Trèveris, Alemanya, que va nèixer el 1992 per iniciativa del Parlament europeu. Ofereix tot tipus de cursos de formació en els diferents camps del Dret de la Unió Europea, servint igualment com a fòrum de debat, per a tots els professionals del Dret: jutges, fiscals, advocats, notaris, o juristes de l’administració pública. La gran majoria dels Estats membres de la UE són membres de la fundació de l’ERA.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *