Mor la Rectora de la Universitat de les Illes Balears

Palma. 31 de març del 2013
Per Carlos Salvà.

 

Avui la comunitat balear esta de dol per la mort de la doctora Montserrat Cases Ametller, rectora de la Universitat de les Illes Balears. El consell de direcció de la Universitat ha declarat tres dies de dol per la trista noticia.

Ha mort a Barcelona a causa d’un col·lapse multi-orgànic degut a les complicacions del greu càncer que patia des de feia temps, però que portava discretament per no confrontar amb les seves obligacions com a Rectora.

La capella ardent de la doctora s’ha obert avui diumenge a les 15 hores i estarà oberta fins el dilluns, 1 d’abril, a les 13 hores, al tanatori de Sant Gervasi de Barcelona (c/ Carles Riba, n. 10-12, Barcelona).

Nascuda a Girona al 1955, portava 6 anys al càrrec de la direcció de la Universitat després d’haver estat elegida per segona i darrera vegada, ja que els estatuts de la institució no permeten una tercera reelecció.

Llicenciada i doctorada en física per la Universitat Autònoma de Barcelona i catedràtica en Física Atòmica, Molecular y Nuclear a la UIB des del 1994, el seu currículum era elogiat per tota la comunitat universitària. Va ser la primera persona en cobrir la sindicatura de greuges de la UIB, la primera dona en ocupar el càrrec de rectora a la Universitat, o la vicepresidenta de la Comissió de Rectors Universitats Españolas, entre d’altres ocupacions. A més era coneguda per la seva dura oposició als retalls del Govern ja que va defensar, fins als seus darrers dies, una universitat pública, en català i de qualitat.

En un darrer acte significatiu, la doctora ha demanat a tots els familiars, amics i coneguts, que eren molts, que els que tinguessin previst enviar flors per el seu funeral, canviessin el destí d’aquesta inversió a la UIB com a donació a la formació de joves investigadors. (Compte bancari: 0487 2151 1 5 2000001151)

Des d’El Jurista volem donar les nostres més estimades condolences a la família i als amics per aquest trist esdeveniment. Des del bot a les Illes Balears, la UIB ha estat un dels nostres millors aliats. Per això demanem a qualsevol persona, que pugui i que es senti solidaria amb la causa, que compleixi amb la darrera petició de la nostra Rectora.

Per acabar, la Universitat ha obert un espai tant a la pagina web (http://www.uib.cat/Rectora-Montserrat-Casas/llibredecondol/) com a l’edifici Son Lladó, un llibre de condol per les persones que vulguin deixar testimoni de la seva vida.

Moltes gràcies Montserrat per la teva gran aportació tant a la Universitat com a la comunitat balear.

Descansi en pau.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *