Cifuentes passa a l’atac contra els difamadors

Per Àlvaro Comajuan.
Barcelona.

Les xarxes socials s’han convertit del no res en un espai de llibertat per a què qualsevol persona pugui expressar la seva opinió sobre qualsevol assumpte de l’actualitat política i social. A més, la presència en aquestes xarxes de moltes personalitats amb poder ha facilitat la comunicació del poble amb les altes esferes de la societat. Així mateix, molts han aprofitat aquesta oportunitat, i l’anonimat que dóna la xarxa, per realitzar comentaris fora de to.

Qui ho ha viscut en primera persona ha estat Cristina Cifuentes, delegada del govern a Madrid, una de les “tuiteres” més actives (@ccifuentes), i que davant diversos missatges que contenien acusacions sobre ella i el seu marit, en busca i captura per diversos problemes judicials, i diversos insults i amenaces contra ella degut a les seves opinions en assumptes d’actualitat com les actuacions de la PAH cap als polítics, comparant-les amb la kale borroka.

Cristina Cifuentes, delegada del Govern d'Espanya a Madrid.

Cifuentes ha enviat diversos tuits anunciant la presentació de querelles criminals contra diverses comptes de Twitter per difamació, i informant així mateix a la Policia mitjançant una menció al també famós compte @policia, que informa als usuaris de les seves operacions i presta ajuda als usuaris davant possibles delictes que es cometin a la xarxa.

La delegada del govern ha senyalat que els insults li molestin relativament i que els accepta, però que no són tolerables les amenaces de mort directes que ha rebut. Aquests actes poden suposar un precedent en l’aplicació del dret a les xarxes socials, així com certes opinions sobre la possibilitat de cometre un delicte al fer “retuit” sobre certes informacions, imatges o vídeos.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *