Defensa del CGPJ del jutge Castro

Per Jordi Cerdà.
Barcelona.
 

Ahir, el president del Consell General del Poder Judicial (CGPJ), Gonzalo Moliner, a una reunió celebrada a la seu de Consell amb el president de la Xunta de Galicia, Alberto Núñez Feijóo, i el president de la Federación Galega de Municipios e Provincias, José Manuel Rey Varela, on signaren un conveni per avaluar la vulnerabilitat de les famílies sotmeses a un desnonament; exposà clarament la necessitat de tenir un Poder Judicial independent i dotat de recursos que pogués fer front a una situació econòmica i social tan complicada com l’actual, projectant aquesta afirmació en el cas judicial més mediàtic dels últims anys: el cas Nóos.

El president de la Xunta de Galicia, Alberto Núñez Feijóo, i el president del CGPJ, Gonzalo Moliner, ahir a Madrid.

Segons Moliner, hem de “deixar treballar“ al jutge José Castro, encarregat de la instrucció del cas Nóos, on ha estada imputada, aquesta última setmana, l’infanta d’Espanya Cristina de Borbó i Grècia. Arran de la imputació de la infanta Cristina, diversos sectors polítics –entre d’altres, del PP a través del diputat Vicente Antonio Martínez-Pujalte- i determinats mitjans de comunicació han mostrat el seu malestar davant d’aquesta nova situació processal i han titllat al jutge Castro de cercar protagonisme i reconeixement personal. Per això, Moliner ha incidit en respectar la tasca dels jutges i magistrats espanyols i la independència que els hi confereix la Constitució i el seu propi càrrec.

Davant d’aquesta ‘campanya’, Moliner ha explicat que l’òrgan que presideix no ha pensat actuar per preservar la imparcialitat del jutge Castro, tot i que, davant dels esdeveniments succeïts, no descarta que el CGPJ utilitzi tots els instruments al seu abast per garantir les condicions òptimes de treball d’un jutge que tots els dies és objecte de debat, discussió i enfrontament –per part de diversos bàndols-.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *