McCragh manifesta el descontentament front la interlocutòria del TSJC

Col·legi d’Advocats de Girona
Girona.

La recent interlocutòria del TSJC contra la immersió lingüística, la posada en marxa d’una Oficina Judicial a Girona que no acaba de funcionar, l’entrada en vigor de la Llei de taxes judicials, l’amenaça que plana sobre els Col·legis professionals d’àmbit reduït davant l’avantprojecte de Llei de Serveis Professionals, la destitució del fiscal superior de Catalunya, Martín Rodríguez Sol… res no es va escapar de les crítiques que es van poder escoltar durant l’acte institucional de la festa patronal dels advocats de Girona, celebrada el passat divendres 12 d’abril. El seu degà, Carles McCragh va qualificar el ministre Alberto Ruiz-Gallardón, no sols com ‘el pitjor ministre de Justícia de tota la democràcia’, sinó com ‘el pitjor ministre contra la democràcia

El degà del Col·legi d’Advocats de Girona també va criticar el nou sistema de funcionament de la justícia que s’ha posat en marxa a Girona, l’Oficina Judicial: ‘S’està fent una prova pilot a Girona per modernitzar la justícia, però aquesta sempre acaba sent arcaica’, va sentenciar McCragh, per concloure que ‘no ens agrada la situació de la justícia a Girona’, instant als responsables del seu funcionament a prendre cartes en l’assumpte. El degà gironí també va fer referència a la recent interlocutòria del TSJC que obliga a introduir el castellà a tota l’aula en cas que els pares d’un dels alumnes n’hagin reclamat l’escolarització en castellà per la via judicial. ‘A veure si tenim l’enemic a casa’, va ironitzar McCragh, per afegir que ‘hem fet bé de no convidar-los a la festa, ja que sempre ens en fan alguna per aquestes dates’.

Durant l’acte es van imposar vint togues als nous lletrats gironins, que es van comprometre a desenvolupar el seu càrrec “amb dignitat, independència, rectitud moral i honestedat, seguint els codis ètics de l’advocacia catalana“. Tots van fer el jurament en català, circumstància que va destacar el president del Consell de l’Advocacia Catalana, Pedro L. Yúfera, que els va encoratjar a ‘utilitzar el català també en la justícia’.

També es van lliurar insígnies commemoratives i diplomes als sis advocats gironins que compleixen 25 anys en l’exercici de l’advocacia, alhora que es van entregar els Premis del Concurs de Fotografia i de Narrativa Curta en memòria de Sònia Ors i Vila. El primer va recaure en el lletrat Josep Prat i el segon se’l va endur Mònica Martínez.

Primers premis Narcís de Sant Dionís

La novetat d’aquest any va ser el lliurament dels primers Premis Narcís de Sant Dionís, destinats a advocats que s’hagin guanyat un prestigi dins la professió alhora que hagin destacat per la seva bondat i solidaritat. Els premis van ser per l’advocat gironí Jaume Cubarsí i per l’advocada extremenya i exdiputada per IU Cristina Almeida.

L’acte va comptar amb l’assistència del conseller de Justícia Germà Gordó; el president de l’Audiència de Girona, Fernando Lacaba; el fiscal en cap de Girona, Josep Ma. Casadevall; el president del Consell de l’Advocacia Catalana, Pedro L. Yúfera; l’alcalde de Girona, Carles Puigdemont; el degà del Col·legi d’Advocats de Girona, Carles McCragh i els degans de la resta dels Col·legis d’Advocats catalans, entre d’altres personalitats del món del Dret.

En el marc dels actes de la festivitat de Sant Raimon de Penyafort, el mateix dia, pel matí, es va presentar al Col·legi d’Advocats de Girona el llibre ‘Història de l’Audiència Provincial de Girona’, a càrrec de l’autor del llibre, Albert Vilar, i del president de l’Audiència de Girona, Fernando Lacaba.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *