Sortu, a la vora de l’abisme de la il·legalització

Per Álvaro Comajuan
Barcelona

Després d’uns mesos de tranquil·litat, les aigües polítiques tornen a estar mogudes al voltant de l’esquerra abertzale. Les alarmes saltaven el passat cap de setmana, durant l’enterrament de les restes mortals del dirigent d’ETA Javier López Peña, alias Thierry. En aquell enterrament homenatge, al qual van assistir diversos membres d’importància del partit polític Sortu, es van escoltar càntics de “Gora ETA” i “Gora ETA militarra”.

De fet, el dilluns es detenia a Iker Rodrigo Basterrachea, acusat d’organitzar l’homenatge, i per tant de cometre un delicte d’enaltiment del terrorisme, i el qual és un dirigent de Sortu a Bizkaia. El partit, hores després d’aquesta detenció, ha assegurat no haver tingut cap tipus de participació en aquest acte i ha demanat la posada en llibertat del seu dirigent.

A més, ha assegurat que aquesta detenció s’emmarca en una dinàmica d’amenaces d’il·legalització impulsada pel Partit Popular, el qual és un enemic de la pau i pretén mitjançant repressió condicionar el procés de pau.

Aquest fet no ha servit precisament per millor la imatge de Sortu, doncs també ahir el fiscal general de l’Estat ha assegurat estar recopilant dades per, un moment, sol·licitar la il·legalització del partit, ja que es poden relacionar aquests actes d’enaltiment del terrorisme amb la formació política.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *