El príncep d’Astúries inaugura avui el 7è European Jurists’ Forum

Il·lustre Col·legi d’Advocats de Barcelona.
Barcelona.

L’European Jurists’ Forum, que se celebra al Centre de Convencions Internacional de Barcelona (CCIB), és inaugurat avui dijous, a les 13 h, per Sa Altesa Reial el príncep d’Astúries i de Girona. També intervindran en la cerimònia inaugural el degà del Col·legi d’Advocats de Barcelona, Pedro L. Yúfera, la vicepresidenta de la Generalitat, Joana Ortega; el secretari d’Estat de Justícia, Fernando Román, l’alcalde de Barcelona, Xavier Trias; i el president del Tribunal Suprem i del CGPJ, Gonzalo Moliner.

El director de l’Academy of European Law (ERA), Wolfgang Heusel, i el degà de la Facultat de Dret de la UAB, Josep Maria de Dios, també pronunciaran unes paraules de benvinguda.

El conseller de Justícia, Germà Gordó, clausurarà el dissabte 20 d’abril, a les 12 h, la setena edició de l’European Jurists’ Forum.

L’objectiu de l’European Jurists’ Forum és que els participants coneguin les novetats en relació a tres grans blocs: dret privat i dels negocis (crisi bancària, inversió privada i insolvència); nous horitzons del dret penal europeu i l’àmbit del dret públic en relació a la migració i la política. Per aquest motiu, les conferències es realitzaran de forma paral·lela i els assistents es distribuiran en tres grups de treball, de manera que tindran una oportunitat única d’estar al dia de l’actualitat jurídica internacional i de contribuir a la construcció d’una àrea jurídica europea.

Entre les conferències programades cal destacar el debat sobre la mobilitat societària  a la Unió Europea; la insolvència dels holdings, o els instruments jurídics per la reestructuració dels deutes sobirans i del sector bancari; en l’àmbit del dret penal es parlarà de la creació d’una fiscalia europea, de l’ús de les noves tecnologies, o la responsabilitat penal de les persones jurídiques en els casos dels delictes transfronterers; mentre que sobre el nou sistema europeu d’asil s’abordaran els reptes de l’espai Schenguen i la lliure circulació de les persones a la zona euro mediterrània.

També cal ressaltar la participació com a ponents de reconeguts juristes com José Maria Fernández Seijo, magistrat del jutjat mercantil 3 de Barcelona; Niamh Moloney, catedràtica del Departament de Dret de la London, Chiara Zilioli, directora adjunta del Servei Juridic del Banc Central Europeu; Blanca Vilá Costa, catedràtica de dret internacional privat de la UAB;  Adán Nieto Martín, catedràtic de dret penal de la Universitat de Castella-La Manxa;  Peter Csonka; director general de Justícia de la Comissió Europea; Cándido Conde-Pumpido, magistrat de la Sala Segona del Penal del Tribunal Suprem i exfiscal general; Anna Terrón, exdiputada del Parlament europeu i exsecrataria d’Estat d’Immigració i Emigració del Govern espanyol; Ramon Rodríguez Arribas, vicepresident del Tribunal constitucional de Madrid, entre d’altres.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *