“La immersió lingüística és com la pederastia”

Per Imma Domènech
Sabadell

Toni Cantó s’ha tornat a veure immers en la polèmica, darrerament va sortir en els mitjans de comunicació arrel d’enunciar que la majoria de les denúncies per violència de gènere eren falses, i alhora també exposava que una tercera part de les morts que se’n generen son homes; per si no n’hi hagués suficient, ara ha sortit a la palestra comparant la immersió lingüística amb la pederàstia. Tot i que admet que segurament no és la millor comparació, però tot i així no ho desmenteix pas; ja que segons ell no es dedica a la política amb la finalitat de fer amics. Quan ell fa les declaracions sempre al·lega a la llibertat d’expressió, però segurament aquesta s’hauria de mirar contextualitzada per la temàtica i problemàtica social amb que es realitza la comparació.

Compara la llibertat per escollir la llengua amb l’ensenyament amb la que tenen els pederastes a l’hora d’actuar; exposa que cal posar límits en aquests dos camps. Aquestes declaracions les va fer en una entrevistat a Jot Down, on el polític va defensar la llibertat dels ciutadans per poder escollir la llengua amb que volen estudiar, creient que cal posar “límits” a la situació que s’està vivint actualment. Fent referència, d’aquesta manera, a la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, segons la qual si un alumne a Catalunya demana més hores en castellà, l’escola es veu obligada a proporcionar-les tant amb ell com a la resta dels seus companys.

Toni Cantó creu que altres països que parlen més d’una llengua tenen menys controvèrsia que a Espanya, i pensa que la clau és que en aquests territoris es dóna llibertat a les famílies per escollir la llengua amb què volen que els seus fills siguin educats. I és aquí on reivindica que a ell no el deixarien estudiar en castellà a Catalunya ni a algunes regions de la Comunitat Valenciana. La seva argumentació es basa en que si un alumne a mesura que va avançant en el seus estudis pot escollir si prefereix dedicar-se a les ciències o a les lletres, per aquesta regla de tres també ha de poder decidir la llengua base de la seva educació. A més, reafirma que això passa en tots els països, llevat de les Illes Feroe, i òbviament a Espanya.

Aquestes declaracions han tingut un important ressò, i a les xarxes socials ha tingut un impacte important. Al twitter, per exemple, les seves declaracions no van ser ben rebudes, fins al punt que molta gent ha ironitzat amb la seva argumentació al voltant de la pederàstia i la immersió lingüística. Fins i tot, sectors independentistes, han afirmat que Cantó està treballant a favor de la independència, ja que amb les seves declaracions el que provoca es “crear nous independentistes”. La compta de twitter “Herois Indepes” fins i tot l’hi ha dedicat una fotografia com heroi independentista. Un exemple de missatges que es van crear és el següent: @Tonicanto1 no debería usar palabras como “constitucional” y “pederastia”, puede lastimarse con ellas.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *