L’ICAB rebutja la nova retallada dels mòduls de pagament

Il·lustre Col·legi d’Advocats de Barcelona.
Barcelona.

El Col·legi d’Advocats de Barcelona (ICAB) vol mostrar el seu rebuig i malestar davant la nova retallada en els mòduls de retribució de les actuacions portades a terme pels advocats adscrits al torn d’ofici i assistència al detingut en defensa dels ciutadans. Aquesta rebaixa,  fixada ara en un 3%, es vol aplicar a uns mòduls que des de l’any 2009 no han estat actualitats per l’aplicació del l’IPC i que històricament han estan valorats molt per sota de les actuacions de mercat. Durant els anys 2011 i 2012 la rebaixa dels mòduls s’ha situat des d’un 5% i fins a un 17% anual en alguns dels mòduls, i el cost del servei s’ha reduït en un 8%, aproximadament.

Malgrat que es reconeix l’esforç portat a terme pels advocats en la contenció de la despesa, es vol aplicar una nova retallada sobre un servei que es presta tots els dies de l’any per tal d’atendre les urgències de la vida jurídica de les persones amb menys recursos econòmics, com estableix un Estat de Dret Democràtic. Per això l’advocacia no pot quedar-se quieta.

“L’ICAB ha presentat avui el manifest titulat ‘Ni un pas enrere…els advocats del torn d’ofici de l’ICAB diem prou’ per denunciar una situació insostenible” ha afirmat el diputat de la Junta de Govern  i responsable de la Comissió del Torn d’Ofici i Assistència al Detingut, Jorge de Tienda.  I ha afegit: “diem prou a la retallada sistemàtica dels serveis públics per als ciutadans, diem prou a què l’Estat defugi la seva responsabilitat i provoqui que els advocats suportin el cost del servei del torn d’ofici, diem prou a què no es valori la feina realitzada pels advocats del torn d’ofici”.  “Des de l’advocacia també es demana un pagament puntual  i digne, i que qualsevol modificació legislativa que es vulgui portar a terme compti amb la previsió econòmica per valorar i assegurar el seu impacte en el sistema d’ofici”, ha afirmat Carmen Valenzuela, també diputada de la Junta de Govern de l’ICAB i responsable de la Comissió del TOAD.

L’ICAB ha aprofitat la lectura d’aquest manifest per iniciar la campanya de recollida de signatures en contra de la tercera rebaixa dels mòduls de pagament.

El Consell de Col·legis d’Advocats de Catalunya (CICAC), del qual el Col·legi d’Advocats de Barcelona en forma part, ha acordat interposar recurs contra la retallada del 3% en els mòduls del Torn d’Ofici per aquest any 2013. El CICAC ja va interposar dos recursos, que actualment estan en procés judicial, davant la presentació per part de l’Administració de Justícia de retallades en els mòduls de pagament als Advocats del Torn d’Ofici i Assistència al Detingut.

1 comment

  1. El problema no és només que paguin poc, sinó que no paguen. Els advocats d’ofici no cobren des de gener.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *