“Donde dije digo, digo Diego”

Per Anna Jiménez
Barcelona

El Cas de Marta del Castillo torna a ocupar hores i hores als espais televisius, sobretot als sensacionalistes. El motiu? Miguel Carcaño ha donat una nova versió sobre els fets que van acabar en 2009 amb la vida de la noia. No és el primer cop que ho fa això de desdir-se de les seves pròpies paraules, doncs aquesta és la sèptima versió que dóna sobre els fets. El que té de novedosa, que les diferencia de les anteriors, és que ara apunta com a autor dels fets al seu germà, Francisco Javier Delgado, que un dia va estar imputat, que després va ésser absolt.

La setena versió de Miguel Carcaño, autor confés dels fets, passa per dir que qui va matar a Marta va ser el seu germà, quan aquest i Miguel discutien. La noia va intervenir en la baralla per evitar que Francisco pegués a Miguel, i va ser llavors quan el primer va matar a la noia donant-li cops al cap amb una culata de pistola. Continua dient que no havia dit res fins ara perquè tenia por al seu germà, – al igual que “El Cuco” o “Samuel”, nois que també es van veure involucrats en el procés penal- i perquè no volia que la seva neboda cresqués sense la figura paterna.

El jutge d’Instrucció 4 de Sevilla, Francisco de Asís Molin, va escoltar la versió de Miguel així com la de Fransico Javier Delgado, i el passat divendres, va dictar auto on sol·licitava l’arxiu per sobreseïment de la causa contra Francisco Javier Delgado com  a presumpte autor del crim. Ha arribat a aquesta solució basant-se en dos extrems: en primer lloc, considera la versió de Miguel Carcaño “inconsistent, il·lògica i increïble” així com “inverossímil i absolutament insuficient”. En segon lloc, perquè aquesta ja és la setena versió que dóna sobre els mateixos fets. Sens dubte, ha pesat molt aquest fet. Totes les anteriors versions han estat escoltades i conseqüència de les mateixes s’han posat en marxa dispositius policials, – que, per cert, han suposat despeses milionàries per a l’Erari Públic- per a buscar el cos de la noia sense sort. Es va buidar mig riu Guadalquivir, es va remoure la terra del vertader de brossa o la de la localitat de Cames, així que només quedaria buscar-la per aire i foc per a completar els quatre elements clàssics grecs.

Els pares de Marta del Castillo

A l’auto el jutge tampoc se n’oblida de l’actuació policial i la critica doncs diu que es va extralimitar a l’investigar els fets ja jutjats en sentència ferma.

Els pares de la noia han aparegut als mitjans criticant la decisió del jutge sobre l’arxiu de la causa contra Francisco Javier Delgado, ja que consideren que aquesta última versió de Miguel Carcaño és la autèntica i que el jutge ha pres aquesta decisió perquè “tiene ganas de dar carpetazo al asunto”. Ja han anunciat que recorreran l’auto.

Potser el cos de la noia no apareixerà mai – o sí- però al marge d’això, el “Cas Marta del Castillo” passarà als anals de la història per l’actitud dels tres nois implicats en els successos – Miguel, “El Cuco” i Samuel” – que van posar en escac a tot el sistema judicial i policial del país.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *