L’ICAB aposta per la Certificació Email

Il·lustre Col·legi d’Advocats de Barcelona.
Barcelona.
 

El Col·legi d’Advocats de Barcelona (ICAB) i SerenaMail, empresa catalana d’innovació TIC, han anunciat avui la signatura d’un acord per potenciar entre els col·legiats l’ús de la certificació email eEvidence per als seus correus electrònics més importants.

eEvidence és un mètode innovador, fàcil d’usarúgui i lliuranra en sistemacer  i tecnològicament avançat per acreditar legalment el contingut d’un determinat correu electrònic i el seu lliurament a un tercer  en una data concreta i verificable. La particularitat del mètode  eEvidence és que la certificació es realitza en qüestió de segons, no hi ha necessitat de mantenir còpies dels correus electrònics en el propi Servei i no requereix que el destinatari intervingui ni tingui coneixement d’ell. El mètode eEvidence es basa exclusivament en estàndards universals d’ Internet i de criptografia, fet que garanteix la seva plena acceptació internacional en l’acreditació legal de les comunicacions email.

El degà del Col·legi d’Advocats de Barcelona, Pedro L. Yúfera, destaca que “la finalitat d’aquesta corporació es facilitar al màxim el treball dels advocats donant a  conèixer i promovent l’ús de mitjans tecnològics, serveis  i tècniques que contribueixin a gestionar de forma més efectiva el despatx”.

En la review editorial de PC Magazine (www.pcmag.com), Neil. J Rubenking conclou que eEvidence es “extremadament fàcil d’usar” i que “proporciona una prova firmada digitalment d’exactament quin missatge ha estat lliurat a la safata d’entrada del destinatari, inclosos arxius adjunts“, sent “fàcil de comprovar que un arxiu no ha canviat des de què s’ha enviat.” Aquesta és precisament la finalitat d’eEvidence: provar el contingut i el lliurament d’un email i els seus adjunts.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *