El cas Gürtel continua

Per Álvaro Comajuan
Barcelona

Més de quatre anys després de que s’obrís la causa contra la trama Gürtel, els organismes oficials d’investigació segueixen traient a la llum documents i informes que demostren unes pràctiques per part de l’Administració que podrien situar-se fora de la llei, que haurien afavorit la trama corrupta de Correa i Álvaro Pérez i que, presumptament, i per tant el cercle corrupte, haurien acabat en entregues de diners al Partit Popular.

Segons la Intervenció General de l’Administració de l’Estat, els contractes que la Comunitat de Madrid va celebrar amb Correa i els seus subordinats suposen una vulneració continuada de la Llei de Contractes Públics i un conjunt d’irregularitats en la seva elaboració i concessió.

La trama va rebre més de 6 milions d’euros de la CAM, i en aquests contractes fins a 103 pagaments no tenen factures que els justifiquin, en 104 actes de contractació ha quedat patent un fraccionament del contracte per evitar que sortissin a concurs públic (un 69% dels contractes menors hauria estat fraccionat). També abunden a l’informe les denúncies de sobrecostos en les diferents contractacions, que s’inflaven mitjançant subcontractes que, com en el contracte pel muntatge escenogràfic dels actes institucionals de la Comunitat de Madrid, va suposar una desviació del 80% sobre el pressupost d’execució.

Aquest informe coincideix amb més investigacions i evidències policials sobre els donacions al Partit Popular, entregues de diners per sobre del límit legal dels donatius anònims però que es trossejaven per evitar el llindar legal. Aquesta és la conclusió a la que arriba la UDEF amb els papers de Bàrcenas a la mà, així com que les empreses donants van rebre contractes de les Administracions Públiques, encara que no només del PP sinó també d’altres partits, la qual cosa impedeix tancar de forma definitiva el cercle corrupte.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *