Pro bono a estudiants estrangers, nova iniciativa d’Habeas Corporation

Per Alexander Salvador.
Barcelona.
 

La setmana passada, Habeas Corporation, firma d’advocats liderada per Sonia Rosales i Chona Abiertas, va posar en marxa una nova iniciativa enfocada als estudiants extracomunitaris, majoritàriament universitaris, que estan realitzant una estada d’intercanvi a Barcelona.

La proposta duta a terme en tres possibles dates va abordar l’assessorament a estudiants estrangers, de manera totalment gratuïta, en la qual s’explicava i es facilitava als estudiants les possibles eines que tenien al seu abast per a poder modificar la seva situació d’estància per estudis, investigació, formació o pràctiques a una situació de residència i treball per compte propi inicial. D’aquesta manera, la firma intenta aconsellar als estudiants sobre quines són les millors maneres per a poder allargar les seves estàncies a la capital catalana o a altres ciutats europees.

Orientació a estudiants

Des de la seva pròpia experiència m’explica Sonia Rosales, Socia fundadora del despatx, com ella mateixa, de nacionalitat mexicana, es va trobar en la mateixa situació quan va voler allargar els seus estudis de Dret a Barcelona, però, el seu visat caducava al finalitzar aquests. Anys després vol tractar d’ajuda a donar orientació i posar a l’abast a altres estudiants universitaris com ella que volen allargar la seva etapa formativa a Barcelona. La principal motivació de na Sonia es poder dotar als participants de les sessions d’eines pròpies per a poder resoldre els entrebancs més senzills que puguin tenir, per així poder prorrogar la seva estada una vegada acabats els seus actuals estudis, i poder-ne realitzar de nous o començar a buscar formació laboral.

Sessions en grups reduïts

La filosofia d’aquestes sessions d’orientació és impartir en primer lloc una breu formació sobre els criteris legals aplicats pel que fa a la residencia i al treball en relació a estrangers, fent referència a la Llei Orgànica 4/200, d’11 de Gener, al Reial Decret Llei 19/2012, de 25 de Maig, al Reglament de la Llei Orgànica 4/2000, aprovat pel Reial Decret 557/2011, de 20 d’Abril i finalment a la Instrucció DG1/SGRJ/05/2007. Seguidament, una vegada explicada la legislació aplicada es passa al torn de preguntes on es resolen els dubtes més bàsics dels estudiants o s’acorda tractar l’assumpte en una cita particular.

Sonia Rosales i Chona Abiertas.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *