Es confirma l’existència de frau fiscal al cas “mediaset”

Per Carlos Garfella.
Palma.

 

El tribunal d’apel·lació de Milà ha confirmat aquest dimecres la sentencia de primera instància dictada el passat octubre de 2012 per la qual es demostrava l’existència d’un delicte de frau fiscal en la compravenda de drets de pel·lícules en l’anomenat “ cas mediaset” i es condemnava a Silvio Berlusconi a 4 anys de presó.  El cas mediaset va ser un escàndol fiscal que va esclatar a Italià durant el segon mandat del expresident italià en el qual es va poder perpetrar l´evasió fiscal de 12 milions d´euros entre els anys 2000 y 2003. L’ expresident, recordem, va acusar directament  al jutges d´actuar amb parcialitat i va sol·licitar el trasllat del procés de Milà a Brescia, sol·licitud denegada finalment pel Tribunal Suprem de Roma. Les primeres reaccions no s’han fet esperar, i seguint la tònica del passat, uns dels advocats de Silvio Berlusconi ha tornat a acusar al Tribunal de  no ser imparcial.

No obstant, la sentència no és ferma i per lo tant encarà podrà ser recorreguda per l´empresari i polític italià, cosa que aplaçaria o inclús evitaria  el seu ingrés a la presó ja que segons una llei aprovada casualment durant el seu mandat eximiria en aquets cas, tres dels quatre anys de la pena ja que aquesta es confirmaria en tercera instància.

Dins el context  polític que actualment està vivint Italià, tenint precisament a Silvio Berlusconi como a uns dels principals protagonistes, la condemna no serà un plat fàcil de dirigir per l´actual govern presidit pel candidat de centro-esquerra Enrico Letta, que recordem, es va veure obligat a pactar amb el ara condemnat degut a que no va ser capaç d´aconseguir la majoria absoluta necessària per formar govern en solitari.

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *